Υπέροχο δροσιστικό παγωτό κάστανο από τον μοναδικό Γιάννη Λουκάκο

ΥΛΙΚΑ

Για το παγωτό
300 γρ. γάλα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 αυγό
90 γρ. κρόκο αυγού
90 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κάστανα, βρασμένα

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και tovima.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παγωτό
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό και τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζεστή κρέμα.

Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 82 C. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και κρυώνουμε την κρέμα.

Σε ένα μπλέντερ ομογενοποιούμε την κρέμα με τα κάστανα και σουρώνουμε πάλι σε ψιλή σήτα.

Περνάμε το μείγμα από την παγωτομηχανή, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ