H απόλυτη Top Woman-Made in Greece: Η Debbie Matenopoulos, το νεογέννητο μωρό της & το best seller ελληνικής κουζίνας!

Ετοίμασα ένα αφιέρωμα στην Ντέπη μας, την Debbie Matenopoulos από την Ξάνθη, την 39χρονη Ελληνίδα Top Woman, που για μένα, εντρυφώντας σε όλα όσα θα δείτε παρακάτω & τα συνέλεξα με προσοχή από το διαδίκτυο, συμβολίζει το απόλυτο Made In Greece!

Χαρισματική, άξια, ταλαντούχα, δουλευταρού εχει συναρπάσει το δύσκολο κοινό της Αμερικής με την πληθωρικότητα της, την αεικίνητη φιγούρα , το χιούμορ της. Ευτυχισμένη πιά με ενα μωράκι στην αγκαλιά, ενα δεύτερο γλυκύτατο σύζυγο και ενα νέο βιβλίο μαγειρικής με ελληνικά φαγητά , διανύει την χρονιά της.
 
Να μην παραλείψω και τον αγώνα της γιά την ασθένεια από την οποία έχασε τον πατέρα της, το ΑLS (αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση). Αφιερωμένο εξαιρετικά αυτό το post σε ολους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες δεύτερης γενιάς που make it η do it σε ολη τη γή Μπράβο Debbie! Με ενέπνευσες! 
 
Ειρήνη Νικολοπούλου 
___________
 
«Είναι η πιο γνωστή παρουσιάστρια στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ, έχει καταγράψει μια εντυπωσιακή καριέρα στα τηλεοπτικά δίκτυα της Αμερικής, είναι διάσημη στον πλανήτη Hollywood, αλλά το μυαλό και η καρδιά της αναζητούν την Ξάνθη!  

Η Ντέμπυ Ματενόπουλος βρέθηκε για ένα μήνα στην Ξάνθη, όπου συνδύασε τις διακοπές με τη συλλογή υλικού για ένα βιβλίο με παραδοσιακές συνταγές της οικογένειάς της και της περιοχής. Όπως λέει στόχος της είναι να εκμεταλευτεί τη δημοσιότητα που απολαμβάνει η ίδια για να κάνει μόδα στις ΗΠΑ την τοπική κουζίνα της Ξάνθης μαζί με ένα διαφορετικό ξεκίνημα στην καριέρα της!

Στο baby shower της Καλλιόπης Αλεξάνδρας κέρασε μπακλαβά και σπανακόπιττα ενώ παντού στα τραπέζια υπήρχαν τα βιβλία της με έμφαση στην ταπεινη φασολάδα & την σπανακόπιττα της μαμάς της 

Ήδη πριν από λίγες μέρες, ένα συνεργείο από την εκπομπή της Όπρα (!) ήρθε στην Αθήνα και ακολούθησε την Ντέμπυ στη διαδρομή της για το νέο βιβλίο ενώ στην Ξάνθη βρέθηκαν για 15 μέρες ο  παραγωγός του βιβλίου και ένας φωτογραφός που είχαν εξαντλητικές φωτογραφίσεις, κυρίως φαγητών, αλλά όχι μόνο.

Ξανθιώτισσα 100%

Η Ντέμπυ Ματενόπουλος, έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ από γονείς Ξανθιώτες, είναι παθιασμένη Ελληνίδα, έχει φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο, μιλά άπταιστα ελληνικά και δεν της αρέσει ο όρος Ελληνοαμερικάνα, που της αποδίδουν τα ελληνικά ΜΜΕ αφού είναι 100% Ελληνίδα. Στην Ξάνθη έρχεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι, οδηγεί μόνη της στην πόλη που αγαπά (!) και στην τελευταία επίσκεψή της (έφυγε το 15Αύγουστο) είχε αρκετό χρόνο να απολαύσει τις παραλίες, τις ταβέρνες αλλά και τα μπαρ της Παλιάς Πόλης.

Καλή μας φίλη από παλιά η Ντέμπυ, μετά από μερικές μέρες δύσκολων γυρισμάτων (όπου κανείς δεν βαριέται εξαιτίας του μεσογειακού της μπρίο και του ελληνικού χιούμορ της που δεν αφήνει τίποτε όρθιο) μας μίλησε on camera, ιδιαίτερα ικανοποιημένη που όλα πήγαν υπέροχα στην Ξάνθη.

Μόλις είχαμε ολοκληρώσει μια βόλτα στη δημοτική αγορά μαζί με το συνεργείο της, μετά από προτροπή μας, όπου τόσο η ίδια όσο και οι καταστηματάρχες έμειναν ενθουσιασμένοι.  Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Γιώργο Μπατζακίδη που την ξενάγησε και όλους τους επαγγελματίες που την αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Άλλωστε μια εντυπωσιακή ξανθιά παρουσιάστρια του Hollywood, όπως η Ντέμπυ, δεν ήταν δυνατό να περάσει απαρατήρητη από τη Δημοτική Αγορά, όπου για λίγη ώρα προκλήθηκε αναστάτωση!

Los Angeles ή  Ξάνθη; Προτιμά την πατρίδα της…

Όπως λέει, ανάμεσα στο Los Angeles και την Ξάνθη, προτιμά την πατρίδα της «Αν μου βρεις μια δουλειά, κάθομαι στην Ξάνθη. Κάθε φορά που φεύγω, δεν ξέρω πως θα αφήσω την πατρίδα μου» λέει και προσθέτει πως το ιδανικό θα ήταν να διαμένει 6 μήνες το χρόνο στο Holywood και 6 μήνες στην Ξάνθη. Δηλώνει  πολύ ευτυχισμένη που βρέθηκε για τόσες πολλές μέρες στην περιοχή και σημειώνει ότι το υλικό που συγκεντρώθηκε και φωτογραφήθηκε από συνταγές είναι εξαιρετικό και πιστεύει ότι θα κάνει θραύση στις ΗΠΑ.

«Ήθελα να είναι η κουζίνα που ξέρω εγώ, η κουζίνα της οικογένειάς μου, της περιοχής μου» αναφέρει και ευχαριστεί όλους όσους τη βοήθησαν με τόσο μεγάλη θέρμη να ολοκληρώσει το υλικό του βιβλίου της.

«Η κρίση δεν μπορεί να πάρει τη λεβεντιά του Έλληνα»

«Η κουζίνα μας και το τραπέζι μας δεν επηρρεάζεται από την κρίση», λέει, και σημειώνε ότι δεν είναι πάντα τα λεφτά που χρειάζονται. «Το κέφι και  η λεβεντιά μας, είναι αυτά που μας κάνουν τόσο σημαντικούς. Ότι και να κάνουν, δεν μπορούν να κλέψουν τη χαρά τη Έλληνα, .Αυτό που έχουμε στην καρδιά μας και μας κάνει τόσο διαφορετικούς. Έχω γυρίσει όλο τον πλανήτη και πουθενά δεν υπάρχει λαός που να έχει αυτή τη λεβεντιά, μια λέξη που δεν μεταφράζεται σε καμία γλώσσα. Είμαστε μοναδικοί» λέει η Ντέμπυ Ματενόπουλος, που δηλώνει περήφανη για την καταγωγή της και προτρέπει τους Έλληνες να κρατήσουν αυτή τη φλόγα, για να τα καταφέρουν !

Γύρισε στις ΗΠΑ με ένα «σφίξιμο» στην καρδιά αλλά με αρκετή όρεξη για το νέο της βιβλίο αφού όπως λέει, κάθε φορά που φεύγει, κλαίει. «Θα έρθω του χρόνου με το βιβλίο και θα γιορτάσουμε την επιτυχία μαζί με τους Ξανθιώτες» είπε και έφυγε για την Αμερική, όπου την περιμένει αρκετή δουλειά με συγγραφή αλλά και την προώθηση του βιβλίου της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο τίτλος του βιβλίου It’s all greek to me αρκετά έξυπνος και «εμπορικός» αμανένεται ότι θα κάνει γνωστή την Ξάνθη και την κουζίνα της στις ΗΠΑ…»

Πηγή: xanthipress

Τελικά να το βιβλίο ετοιμο! 
Μόλις κυκλοφόρησε και κάνει θραύση το βιβλίο με συνταγές Ελληνικής μαγειρικής της πολυσχιδούς Ελληνίδας Δέσποινας η Debbie 
Τίτλος: Its All Greek to me!
 
Και η Αλεξάνδρα Καλλιόπη μόλις γεννήθηκε γράφει ο Greekreporter. Η οικογένεια ανακοίνωσε την είδηση στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, και δηλώνει την ελληνική ρίζα του νεογένητου δίνοντας το όνομα, Αλεξάνδρα Καλλιόπη.
Ετοιμη για τον τοκετό με άψογο μακιγιάζ η Debbie! Εφερε στον κόσμο την Αλεξάνδρα Καλλιόπη που βλέπετε εδώ σε υπέροχες φωτογραφίες 

Το μωρό ζυγίζει 3,2 kg και είναι το πρώτο για την Ντέπη Ματενοπούλου, και τον σύζυγό της Falcone, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος  που ακόμη ένα μέλος προστέθηκε στην οικογένεια τους.

Η μικρή Αλεξάνδρα Καλλιόπη, έκανε το ντεμπούτο της στη σελίδα της μητέρας της Ντέπυ Ματενοπούλου στο Facebook.

Η Ελληνίδα σταρ ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση από τα 17 της χρόνια, όταν δούλεψε στο MTV, όπου «έκανα ό,τι μου έλεγαν, από παρουσίαση μέχρι να βγάζω φωτοτυπίες», όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή της. Αυτό που την έκανε όμως γνωστή ήταν η συνεργασία με το βαρύ πυροβολικό της αμερικανικής δημοσιογραφίας, την Μπάρμπαρα Γουόλτερς.

Μαζί παρουσίαζαν την εκπομπή The View. Έκτοτε, έχει παρουσιάσει πολλά red carpet events και σχολιάζει κάθε χρόνο για το Ε! όλες  τις απονομές βραβείων (όπως οι Χρυσές σφαίρες και τα Όσκαρ). Στο παρελθόν έχει δοκιμάσει τις δυνατότητές της στην υποκριτική και έχει υπάρξει 2 φορές υποψήφια για βραβείο Emmy.

Εγραφαν τότε γιά το πολύκροτο διαζύγιο τους τα μέσα : 

"Η 35χρονη, ελληνικής καταγωγής, παρουσιάστρια του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Ε! Ντέμπι Ματενόπουλος θα εισπράττει κάθε μήνα από τον πρώην σύζυγό της διατροφή της τάξης των 3.595 δολαρίων. Η Ντέμπι, αναμφισβήτητα, κάνει πλέον διεθνή καριέρα, καθώς έχει παρουσιάσει κατά καιρούς άκρως επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές (View), ενώ έχει συνεργαστεί με πολλούς αστέρες, όπως η Μπάρμπαρα Γουόλτερς.

Jay Faires ο πρώτος σύζυγος της Debbie - Ο γάμος κράτησε 6 χρόνια 2003-2009 

Τον Ιούλιο του 2003 παντρεύτηκε τον Τζέι Φέιρς, πρόεδρο της εταιρίας παραγωγής ''Lions Gate Entertainment'' με τον οποίο πήρε τελικά διαζύγιo το Μάρτιο του 2008. Με τον Τζέι, υπήρξαν πολύ ερωτευμένοι. Εκείνος βαφτίστηκε σε ελληνική εκκλησία και ο γάμος τους ήταν ελληνικός. Το ταξίδι του μέλιτος έγινε επίσης στην Ελλάδα.Η  Ντέμπι -της οποίας τα ετήσια έσοδα ανέρχονταν στις 225.000 δολάρια- θα εισέπραττε  το ποσό κάθε μήνα μέχρι ο πρώην σύζυγός της να πεθάνει ή η ίδια να παντρευτεί κάποιον άλλον."

Με τον σύζυγο της Jon Falcone με τον οποίο παντρεύτηκαν στην Ελλάδα 

Σιγα μην  περίμενε η Debbie την διατροφή ..... Οτι πιάνει γίνεται χρυσός  με την αξιωσύνη της ! 

Aπολαυστικό βίντεο με τα ταλέντα μιάς τρομερής Ελληνοαμερικανίδας με ταμπεραμέντο και πολύ πολύ χιούμορ! Δείτε το ολο αλλα σταθείτε ειδικα στο 1.40' όπου μιλάει με προφορά ελληνική τα αγγλικά φτιάχνοντας σπανακόπιττα σαν την μαμά της:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ