Διεθνές συνέδριο για την επιχειρηματικότητα στην Αθήνα

Σημαντική ευκαιρία ανάδειξης της επιχειρηματικότητας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο με θετικές επιδράσεις στην αλλαγή του κλίματος, τη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδος στο εξωτερικό και την προσέλκυση επενδύσεων, αποτελεί η διοργάνωση στην χώρα μας εκδήλωσης της Endeavor- παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού με στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας σε διεθνές και τοπικό επίπεδο.

Σημαντική ευκαιρία ανάδειξης της επιχειρηματικότητας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο με θετικές επιδράσεις στην αλλαγή του κλίματος, τη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδος στο εξωτερικό και την προσέλκυση επενδύσεων, αποτελεί η διοργάνωση στην χώρα μας εκδήλωσης της Endeavor- παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού με στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας σε διεθνές και τοπικό επίπεδο.



Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από 50 επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ, την Λατινική Αμερική, την Μέση Ανατολή, την Νότιο Αφρική, την Ασία και την Ελλάδα θα συμμετέχουν στο 47ο διεθνές πάνελ επιλογής της Endeavor που πραγματοποιείται στην Αθήνα από τις 11 μέχρι τις 13 Μαρτίου 2013 όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται πέντε φορές το χρόνο σε μία πόλη του διεθνούς δικτύου της Endeavor. Στην τριήμερη εκδήλωση της Αθήνας θα αξιολογηθούν 20 περίπου νέοι επιχειρηματίες από επιτελικά στελέχη επιχειρήσεων της Ελλάδας και των άλλων χωρών που δραστηριοποιείται η Endeavor, με στόχο την ένταξη τους στο διεθνές δίκτυό της και υπό την καθοδήγηση της να αναπτύξουν τα μεγέθη τους, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στο επιχειρείν της χώρας που δραστηριοποιούνται.

Στους συμμετέχοντες συγκαταλέγονται εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, επενδυτικών σχημάτων καθώς και στελέχη της Endeavor από όλες τις χώρες του δικτύου της.

Στην Αθήνα η Endeavor Global, παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, άνοιξε παράρτημα το Σεπτέμβριο του 2012, με στόχο τη στήριξη της εγχώριας επιχειρηματικότητας. Επιλέγει και υποστηρίζει τους νέους επιχειρηματίες, συμβάλλοντας στην αναδιάταξη της ελληνικής οικονομίας και την καθιέρωση μιας νέας εποχής αισιοδοξίας και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, όπως αναφέρουν οι οργανωτές της εκδήλωσης.

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Endeavor Greece είναι ο πρόεδρος του Chandris Group Μιχάλης Δ. Χανδρής, ενώ αντιπρόεδρος και ιδρύτρια της Endeavor Greece, η Μαρέβα Γκραμπόφσκ. Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Nissan Ν.I. Θεοχαράκης ΑΕ Τάκης Θεοχαράκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της DANAOS CORPORATION Δρ. Ιωάννης Κούστας, ο Group CEO του Ομίλου Antenna, Θοδωρής Κυριακού, η πρόεδρος & διευθύνουσα Σύμβουλος της Ε.Ι. Παπαδόπουλος ΑΕ Iωάννα Παπαδοπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ ΑΕ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο κ. Γιάννης Στασινόπουλος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΑΕ, η διευθύνουσα σύμβουλος της Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises SΑ Μελίνα Τραυλού, και η διευθύνουσα Σύμβουλος της Franco Compania Naviera ΑΕ Μαρίλυ Φραγκίστα.

Η Endeavor ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1997 με στόχο τη στήριξη νέων επιχειρηματιών, κυρίως μέσω της παροχής τεχνογνωσίας και της δικτύωσής τους με κορυφαίους καθιερωμένους επιχειρηματίες και επενδυτές διεθνούς εμβέλειας.
Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις έχουν έτσι τη δυνατότητα να εξελιχθούν από μικρομεσαίου χαρακτήρα σε εταιρίες με διεθνή παρουσία, πολλαπλάσιες θέσεις εργασίας και ισχυρούς κύκλους εργασιών.

Μέσω των κατά τόπους γραφείων της, τα τελευταία 15 χρόνια, η Endeavor έχει επιλέξει 766 high-impact entrepreneurs από 14 χώρες σε Λατινική Αμερική, Αφρική, Μέση Ανατολή, Νοτιοανατολική Ασία, καθώς και Τουρκία και Ελλάδα. Οι επιχειρηματίες αυτοί έχουν εξασφαλίσει 200,000 θέσεις εργασίας και το 2011 κατέγραψαν έσοδα 5 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ