Υπάρχει σωστός τρόπος στο πως κρατάμε το ποτήρι του κρασιού? Ναι, και είναι από το πόδι και όχι από τον κορμό!

Και αυτό συμβαίνει για τον εξής απλό λόγο: όταν κρατάμε το ποτήρι από τον κορμό, δηλ. εκεί που βρίσκεται το κρασί, τότε η θερμότητα από το χέρι μας μεταφέρεται στα τοιχώματα του ποτηριού και από εκεί στο κρασί, με αποτέλεσμα να θερμαίνεται πολύ πιο γρήγορα.



Και αυτό συμβαίνει για τον εξής απλό λόγο: όταν κρατάμε το ποτήρι από τον κορμό, δηλ. εκεί που βρίσκεται το κρασί, τότε η θερμότητα από το χέρι μας μεταφέρεται στα τοιχώματα του ποτηριού και από εκεί στο κρασί, με αποτέλεσμα να θερμαίνεται πολύ πιο γρήγορα.

Κάποια κρασιά, πχ. τα λευκά ή τα επιδόρπια, σερβίρονται σε χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να αναδεικνύουν καλύτερα τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά. Για να μην επηρεάσουμε την θερμοκρασία τους, άρα και να έχουμε την μέγιστη απόλαυση, η λύση είναι να κρατάμε το ποτήρι από το πόδι.

Πηγή: megapanos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ