Πως Eurobank και Corallia... επωάζουν τη νεανική επιχειρηματικότητα

Είκοσι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες θα ξεκινήσουν να επωάζονται το Μάιο. Μιλάμε για την πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης egg, η οποία προέκυψε από τα αρχικά των enter, grow και go, των τριών δηλαδή βασικών σταδίων που απαιτούνται μέχρι μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα να γίνει καταρχήν πράξη και στη συνέχεια να καταστεί βιώσιμη.

Είκοσι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες θα ξεκινήσουν να επωάζονται το Μάιο. Μιλάμε για την πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης egg, η οποία προέκυψε από τα αρχικά των enter, grow και go, των τριών δηλαδή βασικών σταδίων που απαιτούνται μέχρι μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα να γίνει καταρχήν πράξη και στη συνέχεια να καταστεί βιώσιμη.



Η ιδέα για τη στήριξη των 20 νέων καινοτόμων επιχειρηματιών προτάσεων ανήκει στην Eurobank και στο cluster (συνεργατικός σχηματισμός) Corallia, απευθύνεται δε σε νέους και νέες 18-35 ετών, πτυχιούχους ή σπουδαστές οποιασδήποτε σχολής, που θα καταθέσουν καινοτόμο, άρτιο και βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο, σε οποιοδήποτε τομέα της οικονομίας.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές του προγράμματος, θα ενθαρρυνθούν ωστόσο οι ιδέες που έχουν την προοπτική να συνεισφέρουν στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, που βασίζονται στις νέες τεχνολογίες και θα μπορούν να βρουν εφαρμογή στην καθημερινή ζωή.

Οι νέοι επιχειρηματίες θα υποστηρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος από «μέντορες», σκοπός των οποίων θα είναι να παρέχουν συμβουλευτική καθοδήγηση σε θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης σε κάθε συμμετέχουσα επιχειρηματική ομάδα. Θα συναντιούνται σε τακτική βάση με τους συμμετέχοντες με στόχο να συζητούν την πρόοδο υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου. Μεταξύ αυτών και ο ιδρυτής της «ΚΟΡΡΕΣ Φυσικά Προϊόντα» Γιώργος Κορρές.

Σκοπός του egg, όπως λένε οι δημιουργοί του, δεν είναι να προκύψει μια ακόμη επιχείρηση, αλλά μια μεγάλη ιδέα. Όπως δηλώνουν, κάποια «αυγά αναπόφευκτα θα σπάσουν», εντούτοις θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν προχωρήσουν στο τέλος του προγράμματος μια- δύο πραγματικά ελπιδοφόρες προτάσεις.

Πως θα λειτουργήσει το egg: Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν συνοπτικό επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο θα αξιολογηθεί από ανεξάρτητη επιτροπή με εμπειρία στη διαχείριση επενδύσεων για νεοσύστατες επιχειρήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι, από όλη την Ελλάδα, θα μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για τη συμμετοχή τους στο egg μέχρι τις 26 Μαρτίου.

Αφού επιλεχτούν, μετά από γραπτή και προφορική παρουσίαση, οι 20 καλύτερες και πιο καινοτόμες προτάσεις, οι ομάδες, 3-4 ατόμων κατά μέσο όρο, θα έχουν στη διάθεσή τους για έναν χρόνο ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης της προσπάθειάς τους.

Καταρχήν θα παραχωρηθεί στις «υπό σύσταση» επιχειρήσεις  το τριώροφο κτίριο της Eurobank επί της Λ. Συγγρού, με όλο τον τεχνικό εξοπλισμό και λογισμικό. Στις υποστηρικτικές δράσεις του egg ανήκουν ακόμη υπηρεσίες «μίας στάσης» (one-stop-shop) για όλα τα διαδικαστικά εκκίνησης και λειτουργίας της κάθε συμμετέχουσας ομάδας, ενώ προσφέρεται και επιχειρηματική κατάρτιση μέσω ενός προκαθορισμένου τρίμηνου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης (business bootcamp) με πρακτικό χαρακτήρα, προκειμένου να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με τα απαραίτητα γνωστικά εργαλεία για την μετέπειτα σταδιοδρομία τους ως νέοι επιχειρηματίες.

To egg επιδιώκει όλες οι επιχειρήσεις που έχουν συμμετάσχει στη φάση grow να καταφέρουν την ωρίμανση του επιχειρηματικού τους σχεδίου και να είναι πλέον να πραγματοποιήσουν το επιχειρηματικό τους «άλμα». Δηλαδή, να προχωρήσουν στην κεφαλαιοποίηση της αξίας της ιδέας τους με δικούς τους πόρους ή μέσα από άντληση επενδυτικών ή άλλων κεφαλαίων.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Κουρλιμπίνη

Πηγή:www.capital.gr
Πηγή:capital.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ