Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Και τη Γαλλία αγγίζει το «ευρωπαϊκό σκάνδαλο» του κιμά με κρέας αλόγου

Από τα ράφια επτά αλυσίδων λιανικών αποσύρθηκαν κατεψυγμένα προϊόντα με κιμά των εταιρειών Findus και Comigel, μετά των ανησυχιών που έχουν προκαλέσει οι αναφορές για «άφιξη» κατεψυγμένων με κρεάς αλόγου και στη Γαλλία.

Από τα ράφια επτά αλυσίδων λιανικών αποσύρθηκαν κατεψυγμένα προϊόντα με κιμά των εταιρειών Findus και Comigel, μετά των ανησυχιών που έχουν προκαλέσει οι αναφορές για «άφιξη» κατεψυγμένων με κρεάς αλόγου και στη Γαλλία.Η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει τη Δευτέρα σε συνάντηση για το θέμα με τις διοικήσεις των μεγάλων εταιρειών κρέατος της χώρας, ενώ έχει αναφέρει ότι πρόκειται να ξεκινήσει μέχρι την Τετάρτη έρευνα για την άφιξη των προϊόντων στη χώρα.

Στη Γαλλία δεν έχει αναφερθούν περιστατικά ασθένειας ή οποιυδήποτε είδους βλάβης στην υγεία όσων, ενδεχομένως, εξετέθησαν στο προϊόν αλλά, όπως είναι φυσικό, η ανησυχία και οι κατηγορίες αθφονούν.

Η προκαταρκτική έρευνα των γαλλικών αρχών υποστηρίζει ότι η γαλλική εταιρεία Poujol αγόρασε κατεψυγμένο κρέας από Κύπριο έμπορο, ο οποίος με τη σειρά του το είχε προμηθευτεί από Ολλανδό διανομέα. Η ολλανδική εταιρεία είχε αγοράσει το κρέας από σφαγεία στη Ρουμανία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 


2nd family summit

 

2nd family summit