«Θα σε πάρω να φύγουμε»-Το παγκόσμιο σουξέ του Έλληνα συνθέτη, γνωστό και ως Greek Boléro- Ο Γιάννης Σπάρτακος γεννήθηκε 7 Ιανουαρίου 1914

Η Ρένα Βλαχοπούλου και ο Γιάννης Σπάρτακος στην Αμερική Δείτε το αξέχαστο δίδυμο στη συναυλία "50 χρόνια Γιάννης Σπάρτακος" από το θέατρο του Λυκαβηττού, 12 Σεπτεμβρίου 1984.

Η Ρένα Βλαχοπούλου και ο Γιάννης Σπάρτακος στην Αμερική

Στο Σινέ Νιους, στις αρχές του ’44, ο Γιάννης Σπάρτακος θα παρουσιάσει τη μεγάλη επιτυχία «Θα σε πάρω να φύγουμε»

Στίχοι Αλέκος Σακελλάριος-Δημήτρης Ευαγγελίδης, Ερμηνεία Ρένα Βλαχοπούλου.

Όπως διηγούνταν ο ίδιος, του έδωσαν οι δυο συγγραφείς τους στίχους και εμπνεύστηκε τη μελωδία πάνω στο τραμ, καθώς πήγαινε στο σπίτι του.

Θα σε πάρω να φύγουμε Ρένα Βλαχοπούλου Γιάννης Σπάρτακος

 

Η Ρένα Βλαχοπούλου στη μεγάλη επιτυχία των Γιάννη Σπάρτακου-Αλέκου Σακελλάριου "Θα σε πάρω να φύγουμε". Από τη συναυλία "50 χρόνια Γιάννης Σπάρτακος" 12 Σεπτεμβρίου 1984 στο θέατρο του Λυκαβηττού.

Τι κρίμα αγάπη μου Ρένα Βλαχοπούλου Γιάννης Σπάρτακος

 

Ο Αλέκος Σακελλάριος προλογίζει τη Ρένα Βλαχοπούλου στη συναυλία "50 χρόνια Γιάννης Σπάρτακος" στο θέατρο του Λυκαβηττού (12 Σεπτεμβρίου 1984).

Μπορεί τα σχέδια για εμφάνιση στο Broadway να μην ευοδώθηκαν, ωστόσο ο Γιάννης Σπάρτακος γεύτηκε τη διεθνή επιτυχία όταν κάποια στιγμή, ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητό του με τη Ρένα Βλαχοπούλου ταξιδεύοντας για κάποιο σταθμό της περιοδείας τους στην Αμερική, άκουσαν το «Θα σε πάρω να φύγουμε» να εκτελείται από την ορχήστρα του Xavier Cugat.

Ο Σπάρτακος είχε από καιρό δώσει την παρτιτούρα σε κάποιον ατζέντη, χωρίς να περιμένει πολλά, και το τραγούδι μετονομάστηκε σε «Greek Bolero» για να ακολουθήσει τη δική του καριέρα στις ορχήστρες όλου του κόσμου (η ηχογράφηση του Cugat αλλά και η ηχογράφηση του Jan August περιέχονται στο τριπλό CD 70 χρόνια Γιάννης Σπάρτακος που περιλαμβάνει τα άπαντα του συνθέτη στις 45 και 33 στροφές).

Ίσως η μοναδική συνέντευξη του Γιάννη Σπάρτακου - (Ντοκουμέντο) Του Μανώλη Νταλούκα

Το πραγματικό του όνομα ήταν Σπάρτακος-Ιωάννης Αναστασίου αλλά τελικά, για χάρη της πρώτης συζύγου του όπως έλεγε, μετονομάστηκε σε Γιάννης Σπάρτακος.

Πληροφορίες και από το vlahopoulou.blogspot.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ