Μια ιδιαίτερη έκθεση γλυπτικής και φωτογραφίας από την Καλλιόπη Βενιέρη και τον Vincent Guy

Μετά από μια διεθνή καριέρα ως σολίστ κλασσικού μπαλέτου και ως δασκάλα χορού, η Καλλιόπη σήμερα δημιουργεί γλυπτά εμπνευσμένα από τον χορό. Σ’ αυτή την έκθεση, παρουσιάζονται περίπου είκοσι γλυπτά της, μαζί με φωτογραφήσεις τους από τον Vincent. Επίσης. παρουσιάζονται στιγμές της χορευτικής της σταδιοδρομίας από φωτογραφίες αρχείου με μεταμορφώσεις αυτών των εικόνων σε νέα σχήματα και χρώματα.

Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΝΙΕΡΗ ΚΑΙ Ο VINCENT GUY

παρουσιάζουν το 


" V E N I V I N C E "

ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΡΟ


    


Μετά από μια διεθνή καριέρα ως σολίστ κλασσικού μπαλέτου και ως δασκάλα χορού, η Καλλιόπη σήμερα δημιουργεί γλυπτά εμπνευσμένα από τον χορό. Σ’ αυτή την έκθεση, παρουσιάζονται περίπου είκοσι γλυπτά της, μαζί με φωτογραφήσεις τους από τον Vincent. Επίσης. παρουσιάζονται στιγμές της χορευτικής της σταδιοδρομίας από φωτογραφίες αρχείου με μεταμορφώσεις αυτών των εικόνων σε νέα σχήματα και χρώματα. 


Ημερομηνίες: 22, 23, 24, 27, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου 2012, 4, 5 Ιανουαρίου 2013
Ώρες: 22/12-30/12/2012: 11:00-19:00
4/1/2013: 13:00-21:00
5/1/2013: 11:00-19:00
Τόπος: Μουσείο Ηρακλειδών

Είσοδος ελεύθερη



ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΝΙΕΡΗ

«Η γλυπτική μου επιτρέπει να συνεχίζω τον χορό με ένα διαφορετικό μέσο. Νοιώθω τις κινήσεις των χορευτών στα χέρια μου καθώς δουλεύω τον πηλό». ο ταλέντο της Καλλιόπης ανακαλύφθηκε πρώτα από τον Anthony Tudor . Συνέχισε, χορεύοντας με το American Ballet Theater, τα Μπαλέττα του Μαρκησίου de Cuevas, ως κορυφαία στο Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας, της Όπερας του Αμβούργου και της Όπερας της Γενεύης. Συνεργάστηκε με κάποιους από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, όπως ο George Balanchine, o Leonide Massine, o Serge Lifar, η Marcia Haydée και η Rosella Hightower. Ο Λεωνίδας Ντε Πιάν, διευθυντής του Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής και του Μεγάρου Μουσικής της Αθήνας, παρακολούθησε την καριέρα της Καλλιόπης από το ξεκίνημά της. Γράφει γι΄αυτή («Χορός και Θέατρο» Φεσσά, Αθήνα 2003 ) «Χόρεψε στην Λίμνη των Κύκνων και θεωρήθηκε ως ο καλύτερος «Μαύρος Κύκνος» της Ευρώπης, εισπράττοντας και τα συγχαρητήρια της Galina Ulanova ». Σήμερα η Καλλιόπη εργάζεται σαν γλύπτρια. 



VINCENT GUY

«Η φωτογραφία, όπως κάθε Έλληνας γνωρίζει, σημαίνει γράψιμο με το φώς. Περισσότερο απ’το ίδιο το πρόσωπο με ελκύει η σκιά του στον τοίχο. Περισσότερο από το ίδιο το κλαδί, μ’ενδιαφέρει το φώς του ήλιου που περνάει μέσα από ένα διάφανο φύλλο. Κάθε αντικείμενο έχει την δική του ιστορία. Η φωτογραφία συλλαμβάνει αυτήν την ιστορία και την ξαναδιηγείται με την χρήση του φωτός». Τον καιρό που σπούδαζε Φιλοσοφία στην Οξφόρδη, αφιέρωνε περισσότερο χρόνο διευθύνοντας θεατρικές παραστάσεις, παρά μελετώντας τον Πλάτωνα. Στη συνέχεια, και για μια δεκαετία, εργάσθηκε σαν σκηνοθέτης θεάτρου , σε διάφορα θέατρα του Ηνωμένου Βασιλείου. Δίδαξε στην RADA ( Royal Academy of Dramatic Art) και συνεργάστηκε σε μπαλέτο Φωνών. Εργάσθηκε επίσης σαν Επικοινωνιακός Εκπαιδευτής για στελέχη επιχειρήσεων, μια δουλειά που του έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη, στη Λατινική Αμερική, στην Ινδία,και στην Μέση Ανατολή. Αξονας αυτής της δραστηριότητάς του, ήταν η Διαπολιτισμική Κατανόηση, αντικείμενο και σχετικού βιβλίου του. Από την εποχή που εγκαταστάθηκε στη Σκωτία, επανήλθε στην κυρίως θεατρική δουλειά. Σαν ηθοποιός παίζει στο Fringe Festival του Εδιμβούργου και αλλού, σε έργα από και για Σκώτους συγγραφείς, όπως π.χ. του εξερευνητή της Ανταρκτικής Captain Scott. Παράλληλα, διαχειρίζεται την καριέρα της κόρης του Ζoe, τραγουδίστριας, εκδίδοντας 2 CD και συγκεντρώνοντας έτσι σημαντικά ποσά για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Είναι τακτικός επισκέπτης της Ελλάδας. Σε συνεργασία με την Καλλιόπη Βενιέρη παρουσίασε και εμψύχωσε δρώμενα με την ονομασία Μ.Υ.Τ.Η. ( Move Your Thoughts Higher), συμμετοχικό θέατρο βασισμένο σε αρχαίους μύθους. 




Για περισσότερες πληροφορίες:

Website : www.venivince.co.uk
Email : vguy@mac.com
τηλ.0030 2117005430

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ