Καβάφης or not Καβάφης το έτος 2013? πάντως 80 χρόνια σίγουρα από το θάνατο του «τεράστιου» ποιητή μας

Έτος Καβάφη θα είναι το 2013, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Πολιτισμού, αποδίδοντας την καθυστέρηση κήρυξης του εορτασμού στην γραφειοκρατία του δημοσίου. Να σημειωθεί άλλωστε, ότι η UNESCO έχει ήδη κηρύξει για την Ελλάδα το 2013 έτος Καβάφη. Αφορμή είναι η επέτειος των 150 χρόνων από την γέννησή του αλλά και 80 από το θάνατό του.

Έτος Καβάφη θα είναι το 2013, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Πολιτισμού, αποδίδοντας την καθυστέρηση κήρυξης του εορτασμού στην γραφειοκρατία του δημοσίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η καθυστέρηση είναι ήδη μεγάλη, διότι δεν αρκεί η ανακοίνωση της απόφασης. Αντίθετα απαιτείται σοβαρή διοργάνωση με εκδηλώσεις του υπουργείου, με τη συμμετοχή πολιτιστικών φορέων, που θα έχουν συγκροτήσει και καταθέσει τα προγράμματά τους και με την ανάδειξη της διεθνούς φήμης του ποιητή. Εννοείται φυσικά, ότι θα έπρεπε να περιλαμβάνει και ειδικές εκδηλώσεις στα σχολεία, κάτι ευκολότερο σήμερα λόγω της συστέγασης με το υπουργείο Παιδείας.

Να σημειωθεί άλλωστε, ότι η UNESCO έχει ήδη κηρύξει για την Ελλάδα το 2013 έτος Καβάφη. Αφορμή είναι η επέτειος των 150 χρόνων από την γέννησή του αλλά και 80 από το θάνατό του.

Όσο για τις κοινές εκδηλώσεις, που πρότεινε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Κώστας Τζαβάρας πριν από λίγες μέρες στον πορτογάλο υπουργό Πολιτισμού κ. Jorge Barreto Xavier με θέμα τις  παραλληλίες στη ζωή του Κωνσταντίνου Καβάφη  και  του Φερνάντο Πεσόα είναι ζήτημα αφενός δευτερεύον και αφετέρου απλώς δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ τους! Ούτε καν γνώριζε ο ένας τον άλλο, ούτε  επηρεάστηκε ο ένας από τον άλλο! Πρόκειται μόνο ένα εφεύρημα χωρίς καμία υπόσταση!

Πηγή:tovima.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ