''Kαμπανάκι'' για την Ισπανία μετά την υποβάθμιση της απο την Standard and Poors σε BBB+!

Υψηλότερα επιτόκια δανεισμού θα αναγκαστεί να καταβάλλει από το πρωί της Παρασκευής η Ισπανία μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου της από τον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, Standard & Poor’ s, κατά δύο βαθμίδες, από Α στο BBB+.


Υψηλότερα επιτόκια δανεισμού θα αναγκαστεί να καταβάλλει από το πρωί της Παρασκευής η Ισπανία
μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου της από τον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, Standard & Poor’ s, κατά δύο βαθμίδες, από Α στο BBB+.

Παράλληλα η S&P υποβάθμισε και την προοπτική της Ισπανίας σε "αρνητική", κάτι το οποίο σημαίνει ότι είναι πιθανό να προχωρήσει και σε νέα υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας στο προσεχές χρονικό διάστημα.

"Σε ένα περιβάλλον οικονομικής συρρίκνωσης, και αντίθετα με τις προηγούμενες προβλέψεις μας, θεωρούμε ότι η τροχιά των δημοσιονομικών του Βασιλείου της Ισπανίας πιθανότατα θα επιδεινωθεί", ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης S&P.

Σύμφωνα με το κείμενο του S&P, με το οποίο αιτιολογείται η υποβάθμιση, σημειώνεται ότι "αντιλαμβάνεται πως υφίσταται αύξηση της πιθανότητας το ισπανικό κράτος να χρειαστεί να παράσχει πρόσθετη στήριξη στον τραπεζικό τομέα, άρα, κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι αυξάνεται ο κίνδυνος να δούμε το καθαρό χρέος του ομοσπονδιακού ισπανικού κράτους να αυξάνεται"

"Η αρνητική προοπτική σχετίζεται με τους σημαντικούς κινδύνους σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη της Ισπανίας και τα δημοσιονομικά της μεγέθη", αναφέρει, τέλος, ο οίκος αξιολόγησης S&P.

"Καμπανάκι" για τις τράπεζες από το ΔΝΤ
Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη, το ΔΝΤ, σε έκθεση του για το ισπανικό σύστημα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι τράπεζες, που εξαρτώνται από την κρατική στήριξη, εμφανίζονται ευάλωτες, θέτοντας σε κίνδυνο τον ισπανικό τραπεζικό τομέα ως σύνολο, δείτε, εδώ, σχετικό θέμα.


Πηγή: www.emea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ