Η κορυφαία λογοτεχνική διάκριση της Ιταλίας, Premio Strega, 29 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με το Megaron Plus, τις εκδόσεις Καστανιώτη και Πατάκη, διοργανώνει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη) την εκδήλωση: «Το Premio Strega στην Αθήνα».

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με το Megaron Plus, τις εκδόσεις Καστανιώτη και Πατάκη,
διοργανώνει την

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19.00
στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
(Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη)

την εκδήλωση:

«Το Premio Strega στην Αθήνα».

Το Premio Strega αποτελεί την κορυφαία λογοτεχνική διάκριση της Ιταλίας που απονέμεται κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 1947, αποτελώντας τον δείκτη των διαθέσεων των πολιτιστικών και λογοτεχνικών προτιμήσεων των Ιταλών και αντανακλώντας εξήντα χρόνια ιταλικής πολιτιστικής ζωής.

Στα ονόματα των νικητών του συγκαταλέγονται οι σημαντικότεροι Ιταλοί συγγραφείς του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Cesare Pavese, Alberto Moravia, Giorgio Bassani, Elsa Morante, Giuseppe Tomasi di Lampedusa, Natalia Ginzburg, Primo Levi, Umberto Eco, Claudio Magris...

Στην εκδήλωση αυτή το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τoν φετινό και τον περσινό νικητή του βραβείου, Αlessandro PIPERNO και Edoardo NESI αντίστοιχα. Την εκδήλωση πλαισιώνουν ο Stefano PETROCCHI, συντονιστής του Bραβείου Strega για τη Fondazione Bellonci, και οι μεταφραστές τους στην Ελλάδα, Aνταίος ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ (μεταφραστής, δημοσιογράφος, υπεύθυνος ξένης λογοτεχνίας εκδόσεων Καστανιώτη) και Άννα ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ (μεταφράστρια, συγγραφέας). Τη βραδιά συντονίζει ο συγγραφέας Πέτρος ΜΑΡΚΑΡΗΣ.

O Edoardo NESI νίκησε το Βραβείο Strega 2011 με το έργο Storia della mia gente (εκδόσεις Bompiani), που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη με τον τίτλο Οι δικοί μου άνθρωποι, σε μετάφραση Ανταίου Χρυσοστομίδη.
Ο Alessandro PIPERNO είναι ο φετινός νικητής του βραβείου με το μυθιστόρημα Inseparabili (εκδόσεις Mondadori). Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί στα ελληνικά το μυθιστόρημά του Διωγμός (Persecuzione), σε μετάφραση Άννας Παπασταύρου.

Η εκδήλωση αποτελεί επιστέγασμα της πρωτοβουλίας του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών να συστήσει την περασμένη άνοιξη για πρώτη φορά μία αθηναϊκή Επιτροπή Ανάγνωσης του Premio Strega που συνέβαλε με την ψήφο της στη διαδικασία ανάδειξης του φετινού νικητή.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.
Θα υπάρξει ταυτόχρονη μετάφραση.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ