Μια Τopwoman στους αιθέρες: Την λένε Αθηνά Πανουργιά και είναι η Ιπτάμενη Αθηνά της ''φυλής των Απάτσι''

Ηθελε να βάλει στολή, να μπει στο κόκπιτ, να ζήσει την αδρεναλίνη στο αίμα της. Στα 25 της, η Αθηνά Πανουργιά έγραψε ιστορία. Εγινε η πρώτη γυναίκα χειριστής Απάτσι στην Ελλάδα.

Ηθελε να βάλει στολή, να μπει στο κόκπιτ, να ζήσει την αδρεναλίνη στο αίμα της. Στα 25 της, η Αθηνά Πανουργιά έγραψε ιστορία. Εγινε η πρώτη γυναίκα χειριστής Απάτσι στην Ελλάδα.

http://veteranos.gr/wp-content/uploads/2014/10/athina.png

«Από μικρή ονειρευόμουν να κάνω μία δουλειά που θα είχε δράση και αδρεναλίνη. Μου έλεγε ο πατέρας μου ιστορίες από το στρατό- όπως συνηθίζουν οι άνδρες- και νομίζω ότι αυτός ήταν ο λόγος που κόλλησα το ''μικρόβιο''», λέει η αρχιλοχίας, που μίλησε στο Mega και το Star. Για αυτό επέλεξε να μπει στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και πλέον, είναι η πρώτη γυναίκα χειριστής επιθετικού ελικοπτέρου Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού.

panourgia2

Για να τα καταφέρει, σύμφωνα με το cretaplus.gr, πέρασε επιπλέον πέντε μήνες θεωρητικής εκπαίδευσης, αλλά και 50 ώρες πτήσεις και 20 ακόμη εξομοίωσης. «Η εκπαίδευση είναι πολύ απαιτητική. Πολλές ώρες διαβάσματος, λίγος ελεύθερος χρόνος. Το διάβασμα δεν σταματά ποτέ», λέει.

http://veteranos.gr/wp-content/uploads/2014/10/athina1.jpg

«Ήταν παιδικό όνειρο, πάντα ήθελα να γίνω στρατιωτικός. Η αεροπορία στρατού προέκυψε όταν ήμουν στη σχολή. Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να πραγματοποιήσω ένα παιδικό όνειρο και πολύ περισσότερο που επέλεξα το Απατσι D και πιστεύω ότι με προσπάθεια θα τα καταφέρω κι εκεί»

Στις 10 Νοε 2010 η Λέσχη Αεροπορίας Στρατού (ΛΑΣ) τίμησε τους διακριθέντες πιλότους που αποφοίτησαν από τα βασικά τμήματα χειριστών ελικοπτέρων της Σχολής Αεροπορίας Στρατού. Από την 21η σειρά Υπαξιωματικών τιμήθηκε η τότε Λoχιας (ΑΣ) Πανουργιά Αθηνά.

Η εύλογη ερώτηση για την πρώτη γυναίκα που έσπασε το «άβατο» είναι η αντιμετώπιση που έχει από τους συναδέλφους της. Οπως λέει, την έχουν συνηθίσει πλέον και δεν έχει ιδιαίτερη αντιμετώπιση. «Το γυναικείο φύλο έχει κάνει αισθητή παρουσία στο στρατό. Σίγουρα παραμένει περίεργη εικόνα για κάποιους να βλέπουν γυναίκα να κατεβαίνει από το ελικόπτερο. Ομως, αναλαμβάνω τα ίδια καθήκοντα, έως τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Οι συνάδελφοί μου με αντιμετωπίζουν όπως ακριβώς και τους άνδρες», εξηγεί.

panourgia2

Οπως λέει, όταν βγαίνει έξω, αποφεύγει να λέει τι επάγγελμα κάνει. «Κάποιοι δικοί μου άνθρωποι, παιδικοί μου φίλοι το ξέρουν. Τους φαινόταν αρκετά περίεργο στην αρχή, αλλά πλέον το έχουν συνηθίσει. Με πειράζουν, όμως είναι υπερήφανοι για εμένα», λέει η Αθηνά Πανουργιά.

panourgia2

http://veteranos.gr/wp-content/uploads/2014/10/3-92.jpg

Οσο για το δίλημμα «καριέρα ή οικογένεια», για εκείνη δεν υπάρχει. «Δεν θα διαλέξω. Θα τα κάνω και τα δύο. Η δουλειά μου με γεμίζει, είναι αυτό που ήθελα πάντα να κάνω. Πιστεύω ότι θα τα πετύχω και τα δύο», δηλώνει με αυτοπεποίθηση. Και όταν τα λόγια αυτά έρχονται από μία γυναίκα που πέτυχε ό,τι καμία άλλη Ελληνίδα, σίγουρα δημιουργεί την αίσθηση ότι θα το καταφέρει και αυτό.

http://veteranos.gr/wp-content/uploads/2014/10/396511_179283632182024_113100062133715_256261_699080009_n1.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ