Πεντανόστιμο ψαρονέφρι με ζεστή σαλάτα Portobello και σάλτσα κρέμας από την μοναδική Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Εκτέλεση


http://www.argiro.gr/Images/Uploads/FD30E843-D320-4751-A64E-603198A7D09D.jpg?width=636&height=427&mode=crop
argiro.gr
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε χοντρά μενταγιόν (φέτες). Βράζουμε νερό και βάζουμε τη συσκευασία του  ζωμού μέσα ώστε να λιώσει.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με χοντρή βάση. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας για 3'-4' από κάθε πλευρά. Ανοίγουμε το ζωμό και με πινέλο αλείφουμε το κρέας. Το διατηρούμε ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την γούστερ σως και αφήνουμε να μειωθεί ο όγκος της στο μισό. Προσθέτουμε την κρέμα και τον υπόλοιπο ζωμό και βράζουμε μέχρι να πυκνώσει.

Σερβίρουμε τα μενταγιόν με την πυκνή σάλτσα, γεμάτη αρώματα κρέατος και γαρνίρουμε με τα Portobello .
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Λιώνουμε τον κύβο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε γουδί. Περιχύνουμε τα Portobello και ανακατευουμε. Ζεσταίνουμε άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια να ψηθούν για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο και ωμό ελαιόλαδο. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με φλέικς παρμεζάνας.
Διατηρούμε ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.

Υλικά συνταγής

  • 2 κομμάτια ψαρονέφρι (350 γρ. έκαστο)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ζωμός ψυγείου
  • 1 /2 μικρό μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. γούστερ σως
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. μανιτάρια Portobello και ασπρομανίταρα
  • 1/2 κύβος κότας
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λίγα φλεικς παρμεζάνας
  • λίγες σταγόνες ξύδι balsamico
  • λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • πιπέρι


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ