Μια μυστική συνταγή για την πιο πετυχημένη & νόστιμη τυρόπιτα κουρού! Την ψήνετε στον φούρνο και είναι έτοιμη σε 20 λεπτάκια! Γιαμ γιαμ!

Ξεχάστε όλα όσα έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα, αυτή είναι η πιο τέλεια συνταγή για κουρού!

Ξεχάστε όλα όσα έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα, αυτή είναι η πιο τέλεια συνταγή για κουρού!

Υλικά
250 γρ. βούτυρο8 γρ.αλάτι83 γρ. γάλα1 αυγό420 γρ.αλεύρι9 γρ.baking powder42 ml νερό17 γρ. φρέσκια μαγιά17 γρ. κεφαλοτύρι
Για τη γέμιση150 γρ.φέτα μαλακή(αν η φέτα σας δεν είναι μαλακήθα χρειαστείτε και 1/2 κούπας μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μεγάλο μπολ.Ζυμώνουμε πολύ καλά,ίσως χρειαστεί λίγοαλευράκι ακόμη.Το ζυμάρι μας δε θα είναι λείο.Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει σε ζεστόπεριβάλλον,περίπου 1 ώρα.Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το τυρί μας.Αν η φέτα μας είναι σκληρή την ανακατεύουμεμε 1/2 κούπας μπεσαμέλ αν είναι μαλακή τηνχρησιμοποιούμε ως έχει. Όταν είναι έτοιμη η ζύμημας παίρνουμε κομματάκια και τα ανοίγουμε μετο χέρι μας σε χοντρούλικα φυλλαράκια.Βάζουμε ελάχιστη γέμιση(είτε σκέτο τυρί είτετυρί ανακατεμμένο με μπεσαμέλ).Αλείφουμε τις άκρες με αυγό και κλείνουμεσχηματίζοντας μισοφέγγαρα.Αραδιάζουμε σε ταψί.Αλείφουμε με χτυπημένοαυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.
ΣΗΜ:Φροντίστε τα φυλλαράκια που θα ανοίξετε να μην είναι λεπτάκαι μη βάλετε πολλή γέμιση, γιατί τα τυροπιτάκια θα σκάσουναπό πάνω κατά το ψήσιμο.Με τη δόση αυτή βγαίνουν 20-25 κουρού.Μπορείτε να τα έχετε έτοιμα στην κατάψυξη και να τα ψήσετε όταντα χρειαστείτε, χωρίς να τα ξεπαγώσετε.Αυθεντική συνταγή φούρνου,πραγματικά υπέροχη!!!
Πηγή: magyreuontas.blogspot.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ