Γαρίδες με δενδρολίβανο και αρωματικό λάδι σκόρδου να μοσχοβολά η κουζίνα μας φτιάχνει σήμερα ο μοναδικός Δημήτρης Σκαρμούτσος

Υλικά

800 γρ. γαρίδες ( 8 μεγάλες)
160 ml. ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
4 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.σ. μέλι
4 κ.γ. μουστάρδα απαλή
2 λεμόνια το χυμό τους και το ξύσμα τους
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση



Ευχαριστούμε το cookbox.gr  και τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την παραχώρηση της συνταγής.

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά το λάδι (περίπου 5 - 6 λεπτά), χωρίς όμως να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ελαιόλαδο να κρυώσει και να πάρει τα αρώματα από τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Οσο πιο πολλές ώρες το αφήσουμε τόσο πιο καλά θα αρωματιστεί το λάδι. Μετά το περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και το βάζουμε σε ένα μπολάκι. Βάζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα και τα ανακατεύουμε καλά.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη, κρατάμε όμως τα κεφάλια και το κέλυφος της ουράς. Αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι με ένα μαχαίρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το αρωματικό ελαιόλαδο που έχουμε φτιάξει και, μόλις κάψει, προσθέτουμε τις γαρίδες. Τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές και μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε το πολτοποιημένο μείγμα του σκόρδου με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα με τη μουστάρδα, το μέλι, το λεμόνι και την πάπρικα. Ανακινούμε καλά το τηγάνι να πάει παντού η σάλτσα και μετά από 2 - 3 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ