Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και γλυκές πιπεριές από τον master της Ελληνικής κουζίνας Γιάννη Λουκάκο!

http://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/recipe_large/public/manitaria_gemista.jpgyiannislucacos.gr
ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια τα γεμιστά μανιτάρια

Σ' ένα μπόλ, τοποθετούμε τα μανιτάρια και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και αλατίζουμε καλά. Μαρινάρουμε τα μανιτάρια για 4 ώρες περίπου στο ψυγείο. Ψήνουμε τα μανιτάρια στο φούρνο, σε υψηλή θερμοκρασία, στους 230 C για 10 λεπτά.

Σ'ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό. Αποσύρουμε το λουκάνικο, πετάμε τα περιττά λίπη και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε το κρεμμύδι σ' ένα σκεύος να κρυώσει.

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε το λουκάνικο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το τυρί κρέμα, το θυμάρι και τα 60 γρ γραβιέρα. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση και μοιράζουμε ισόποσα την υπόλοιπη γραβιέρα επάνω από τα γεμισμένα μανιτάρια. Ψήνουμε στον φούρνο, στους 220 C, μέχρι να λιώσει η γραβιέρα και να πάρει ωραίο χρώμα.

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα γεμιστά μανιτάρια
    • 400 γρ.  μανιτάρια στρογγυλά, ολόκληρα χωρίς κοτσάνι
    • 80 γρ. ελαιόλαδο
    • 200 γρ.  λουκάνικο χωριάτικο
    • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές σε μικρά καρέ
    • 120 γρ. κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
    • 80 γρ.  τυρί κρέμα
    • 120 γρ. γραβιέρα
    • θυμάρι, ψιλοκομμένο
    • αλάτι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ