7 ερωτήσεις που χρειάζεται να κάνεις στον εαυτό σου πριν την επόμενη μπουκιά‏!

http://www.madamefigaro.gr/media/pics/100062-def.jpg

1. Έφαγες πρόσφατα;

Μία πολύ σημαντική ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να φας είναι πότε έφαγες τελευταία φορά. Εάν για παράδειγμα, δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 2-3 ώρες από το τελευταίο σου γέυμα πιθανότατα δεν είναι η πείνα που σε οδηγεί στο ψυγείο. Επίσης, παίζει ρόλο και τι θέλεις να φας καθώς εάν πεινάς πραγματικά αποζητάς κάθε είδους φαγητό και όχι κάτι συγκεκριμένο. 

2. Βαριέσαι;
Δεν είναι λίγες οι φορές που τρώμε επειδή βαριόμαστε. Και φυσικά αυτές τις φορές είναι που νιώθουμε πιο ένοχες από ποτέ. Η καλύτερη λύση; Να παραμένεις απασχολημένη ώστε να αποφεύγεις τέτοιου είδους ατασθαλίες. Και ιδανικά η άθληση θα ήταν το καλύτερο αντίδοτο.

3. Το θες πραγματικά πολύ;

Είναι λογικό πως δεν μπορείς πάντα να αντισταθείς στις έντονες επιθυμίες για συγκεκριμένα φαγητά ή γλυκά. Αρκεί βέβαια αυτό να μη γίνει η δικαιολογία σου για να καταναλώνεις οτιδήποτε οποιαδήποτε στιγμή.

4. Είσαι αγχωμένη;

Είναι γεγονός ότι το άγχος μπορεί να σε οδηγήσει στην ανεξέλεγκτη κατανάλωση φαγητού. Αν η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι θετική προτίμησε να καταφύγεις σε κάποια αλλη ασχολία που σε χαλαρώνει -μήπως βόλτα με μια φίλη ή την αγαπημένη σου σειρά;-και απέφυγε να περάσεις από το ψυγείο.
5. Μήπως διψάς;
Είναι ο λόγος που οι περισσότεροι διατροφολόγοι συστήνουν την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού. Ναι, πολλές φορές αυτό το ανικανοποίητο που νιώθεις έχει να κάνει με δίψα και όχι με πείνα ή λιγούρα. Πιες ένα ποτήρι νερό πριν  καλέσεις το delivery.
6. Είσαι κουρασμένη;
Υπάρχουν φορές που τρώμε επειδή είμαστε κουρασμένες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ενδιαφέρεσαι και πολύ για το τι θα φας, αρκεί να ξεγελάσεις το αίσθημα εξάντλησης που έχεις. 

7. Τι σου 'λέει' το στομάχι σου;

Νιώθεις πραγματική πείνα; Όταν συμβαίνει αυτό πρόκειται για ένα φυσικό συναίσθημα στην περιοχή της κοιλιάς. Το στομάχι σου 'δίνει σήμα'. Μην περιμένεις βέβαια να φτάσεις στο σημείο να σε πονέσει το στομάχι σου!

madamefigaro.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ