Νικόλαος Γύζης στο Ίδρυμα Θεοχαράκη ! Μην το χάσετε !

Αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της περίφημης Σχολής του Μονάχου φέρνει ο Νοέμβρης στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.  

Αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της περίφημης Σχολής του Μονάχου φέρνει ο Νοέμβρης στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Από τις 8/11 έως τις 3/2/2013 θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εικαστική διαδρομή του μεγάλου Τήνιου ζωγράφου Νικόλαου Γύζη μέσα από τα έργα που δώρισε η οικογένειά του στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, καθώς και από εκθέματα που προέρχονται από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και ιδιωτών. Θα παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικές ελαιογραφίες και σχέδια, καθώς και γλυπτά, αφίσες, διπλώματα και ένθετα εφημερίδων. Οι ενότητες της έκθεσης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: πορτρέτα και σκηνές από την οικογένεια του ζωγράφου, θρησκευτικά, ηθογραφικά και αλληγορικά θέματα, διακοπές στο Oberaudorf, θέματα από το Τιρόλο, νεκρές φύσεις και το πρώτο ταξίδι του Γύζη στην Ελλάδα, στα Μέγαρα. Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφουν ο Τάκης Μαυρωτάς και ο Κωνσταντίνος Διδασκάλου, ενώ θα συνοδεύεται και από τον πολυσέλιδο κατάλογο «Νικόλαος Γύζης: O μεγάλος ζωγράφος» με κείμενα των Μαρίνου Καλλιγά, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, Νέλλης Μισιρλή, και των επιμελητών.
Πηγή: athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ