Βασιλικό σκάνδαλο: «Λευκός» από τη Δικαιοσύνη ο Κάρλος Μοράλες, σύζυγος της πριγκίπισσας Αλεξίας, που είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία!

Πριν από 5 χρόνια ο αρχιτέκτονας Κάρλος Μοράλες, σύζυγος της πριγκίπισσας Αλεξίας, είχε κατηγορηθεί για υπόθεση διαφθοράς και απάτης που αφορούσε σε πολεοδομικά θέματα στα Κανάρια Νησιά. Τελικά, μετά από έρευνα που κράτησε αρκετά χρόνια, ο γαμπρός του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που του καταλογίζονταν.


Η έρευνα της αστυνομίας στο γραφείο του Κάρλος Μοράλες,  στο Πουέρτο Καλέρο στις 25 Μαϊου 2009, με την οποία άρχιζε  η μεγαλύτερη επιχείρηση κατά της διαφθοράς στα Κανάρια Νησιά, ήταν, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο δυνατά χτυπήματα κατά της πρώην βασιλικής  οικογένειας. Πέντε χρόνια μετά την πρώτη αυτή έρευνα, όλες οι ποινικές διώξεις εναντίον του αρχιτέκτονα από το Λανθαρότε έχουν πια μπει στο αρχείο, όπως γράφουν τα ισπανικά ΜΜΕ.


Η Εισαγγελία ζήτησε να μπει στο αρχείο η υπόθεση, λόγω της έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. «Δεν μπόρεσαν να συλλεχθούν στοιχεία που να καταλογίζουν κάποια συμφωνία μεταξύ των αρχιτεκτόνων και των δημοσίων υπαλλήλων με σκοπό την εξαπάτηση της Διοίκησης », τονίζει η επιστολή της Εισαγγελίας.


Η εισαγγελία αποφάσισε επίσης να αρχειοθετήσει την υποτιθέμενη προσφορά του αρχιτέκτονα Ουμπάλντο Μπεθέρα στον Κάρλος Μοράλες για την ανάθεση της δημιουργίας μιας πλατείας στο Αρεθίφε με κρατικά χρήματα, πράγμα που ποτέ δεν συνέβη. Επίσης, ο Κάρλος Μοράλες απαλλάχθηκε της κατηγορίας πώς χρησιμοποίησε τον Μπεθέρα για την επίσπευση της παραχώρησης άδειας για την αύξηση οικοδομικών έργων στο Αρεθίφε. Στην πραγματικότητα, το αρχείο αυτό δεν παρουσιάστηκε ποτέ και έτσι η Εισαγγελία αποφάσισε να κλείσει την υπόθεση.


Ο Μοράλες, επίσης, απαλλάχθηκε της κατηγορίας πως δωροδόκησε τον πρώην δήμαρχο της Γιάϊθα, Χοσέ Φρανθίσκο Ρέγιες, για την παραχώρηση άδειας για την κατασκευή ενός σαλέ σε αγροτική περιοχή.


Στο δικαστήριο αποδείχθηκε πως το οικόπεδο όπου ο Μοράλες έχτιζε το σαλέ του δεν έχει κανένα περιβαλλοντικό ενδιαφέρον που θα το εμπόδιζε να είναι οικοδομήσιμο. Ωστόσο, ο Μοράλες μάλλον θα αντιμετωπίσει πειθαρχικές κυρώσεις από τον Οργανισμό Προστασίας Αστικού και Φυσικού Περιβάλλοντος, πράγμα που ζητήθηκε από το δικαστήριο για «τις πολεοδομικές παραβιάσεις» που έγιναν κατά την δημιουργία του τριώροφου κτίσματος και της πισίνας. Τέλος, το Δικαστήριο ζήτησε επίσης «την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών».


 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ