Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Άνδρες και γυναίκες τέρμα τα ταμπού: Η αυτοϊκανοποίηση κάνει καλό! Μάθετε από ποιες ασθένειες σας προστατεύει!

Αποτελεί ακόμη και στις μέρες μας θέμα ταμπού, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Ωστόσο, πέρα από τους μύθους που τον περιβάλλουν, όπως ότι προκαλεί τύφλωση, στειpότητα και συρρίκνωση των γεvvητιkών οργάνων, η «αυτοϊκανοποίηση» προστατεύει από την εκδήλωση πολλών προβλημάτων υγείας.

Αποτελεί ακόμη και στις μέρες μας θέμα ταμπού, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Ωστόσο, πέρα από τους μύθους που τον περιβάλλουν, όπως ότι προκαλεί τύφλωση, στειpότητα και συρρίκνωση των γεvvητιkών οργάνων, η «αυτοϊκανοποίηση» προστατεύει από την εκδήλωση πολλών προβλημάτων υγείας.Μάλιστα, Αυστραλοί επιστήμονες σε δημοσίευσή τους στην επιστημονική πύλη «The Conversation», επισημαίνουν ότι αποτελεί ένα φυσικό και φυσιολογικό κομμάτι της υγιούς σε3ουαλιkής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, ο δρ Άντονι Σαντέλα και η δρ Σπρινγκ Τσενόα Κούπερ, αξιοποίησαν στοιχεία προγενέστερων σχετικών αμερικανικών μελετών, επιβεβαιώνοντας ότι η «αυτοϊκανοποίηση» μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο εκδηλώσεως πολλών προβλημάτων υγείας.

Από τι προστατεύει τις γυναίκες:

- Προλαμβάνει τις λοιμώξεις του τραχήλου της μήτpας
- Προστατεύει από ουpολοιμώξεις
- Περιορίζει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2
- Ενδυναμώνει τους μύες της πυέλoυ
- Βοηθά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ύπνου
- Συμβάλλει στη μείωση του στρες
- Περιορίζει την αρτηριακή πίεση
- Περιορίζει τις πιθανότητες εκδήλωσης κατάθλιψης

Από τι προστατεύει τους άνδρες:

- Ελαττώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πpoστάτη
- Ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
- Περιορίζει τις πιθανότητες εκδήλωσης κατάθλιψης
- Προστατεύει έμμεσα από την υπογονιμότητα, αφού αποτρέπει τον κίνδυνο σε3ουαλιkώς μεταδιδόμενων νοσημάτων που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτή
- Συμβάλλει στη μείωση του στρες
- Περιορίζει την αρτηριακή πίεση

Όπως υπενθυμίζουν οι δύο ειδικοί, δεν είναι κάτι το μη φυσιολογικό, καθώς η «αυτοϊκανοποίηση» είναι κάτι που και τα μωρά κάνουν, όσο βρίσκονται στη μήτpα της μητέρας τους.

Τέλος, άλλα δυνητικά οφέλη της αυτοϊκανοποίησης είναι η μεγιστοποίηση των οργασμών, η αύξηση της αυτοεκτίμησης και η ανακάλυψη νέων τεχνικών για μέγιστη ευχαρίστηση.Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ