Ανάμεικτη, δροσερή σαλάτα με φασολάκια, ντοματίνια & βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα από τον άρχοντα της κουζίνας Γιάννη Λουκάκο!

Eυχαριστούμε το yiannislucacos.gr για την συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια τη σαλάτα

Τοποθετούμε το μίγμα σαλατικών σ' ένα μπολ, αλατίζουμε και προσθέτουμε 50 γρ. βινεγκρέτ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.

Σ' ένα δεύτερο μπολ, τοποθετούμε τα λαχανικά, αλατίζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ.

Αναμιγνύουμε τα σαλατικά με τα λαχανικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό, στον κάδο του μπλέντερ.  Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ αραιώνουμε με νερό.

Για το μαριναρισμένο φινόκιο

Τοποθετούμε το κομμένο φινόκιο σ' ένα σκεύος ή σε μια σακούλα μαζί με τη βινεγκρέτ και το αλάτι. Μαρινάρουμε για 2 ώρες.

http://www.antenna.gr/imgHandler/820/c8574b39-fb06-4c09-b6f3-dca0bbe9b986.jpgΥΛΙΚΑ

  • Για τη σαλάτα
    • 350 γρ. μείγμα σαλατικών (λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη, αντίδι τρυφερό, γαλλική σαλάτα)
    • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
    • 50 γρ. φασολάκια βρασμένα (από παντζάρι)
    • 50 γρ. καρότο, κομμένο ζουλιεν
    • 30 γρ. ραπανάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
    • 90 γρ. φινόκιο, μαριναρισμένο
    • 60 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
    • ξύσμα από μισό λεμόνι
    • αλάτι
  • Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα
    • 100 γρ. ηλιέλαιο
    • 180 γρ. ελαιόλαδο
    • 60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο
    • 20 γρ. μουστάρδα ντιζόν
    • 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
    • 50 γρ. μέλι
    • 50 γρ. νερό
    • αλάτι
  • Για το μαριναρισμένο φινόκιο
    • 100 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο
    • 30 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
    • αλάτι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ