Έξαλλος ο Τζωρτζ Κλούνει απαντά με οργή στη Daily Mail που φέρει την πεθερά του να μην θέλει τον γάμο του: Είμαι γιος δημοσιογράφου και κατανοώ την ελευθερία του λόγου αλλά... (φωτό)

"Θέλω να μιλήσω για την ανευθυνότητα του ρεπορτάζ της Δευτέρας της Daily Mail. Απαντώ σπάνια στα ταμπλόιντ, εκτός κι αν αφορούν τρίτα πρόσωπα, την ασφάλεια και την ευημερία τους. Η Daily Mail δημοσίευσε ένα εντελώς κατασκευασμένο θέμα σχετικά με το ότι η μητέρα της αρραβωνιαστικιάς μου αντιτίθεται στο γάμο μας για λόγους θρησκείας.

"Θέλω να μιλήσω για την ανευθυνότητα του ρεπορτάζ της Δευτέρας της Daily Mail. Απαντώ σπάνια στα ταμπλόιντ, εκτός κι αν αφορούν τρίτα πρόσωπα, την ασφάλεια και την ευημερία τους. Η Daily Mail δημοσίευσε ένα εντελώς κατασκευασμένο θέμα σχετικά με το ότι η μητέρα της αρραβωνιαστικιάς μου αντιτίθεται στο γάμο μας για λόγους θρησκείας.



Γράφει πως η μητέρα της Αμάλ λέει στη "μισή Βηρυτό" ότι είναι κατά του γάμου. Γράφει πως λέγονται ανέκδοτα σχετικά με τις παραδόσεις της θρησκείας των Δρούζων μουσουλμάνων τα οποία καταλήγουν με το θάνατο της νύφης. Επιτρέψτε μου να το επαναλάβω: το θάνατο της νύφης" έγραψε ο δικαίως έξαλλος Τζορτζ Κλούνεϊ σε δήλωσή του, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα USA Today.

"Τίποτα σε ολόκληρο το δημοσίευμα δεν είναι αληθές. Η μητέρα της Αμάλ δεν είναι Δρούζα. Δεν έχει πάει στη Βηρυτό από τότε που η Αμάλ κι εγώ αρχίσαμε να βγαίνουμε και δεν αντιτίθεται στο γάμο μας με κάνεναν τρόπο" συνεχίζει ο πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης του Μνημείων Άνδρες.

"Η ανευθυνότητα, τη σήμερον ημέρα, να εκμεταλλεύεται κανείς θρησκευτικές διαφορές εκεί που δεν υφίσταται ουδεμία, είναι το λιγότερο αμελής ή καλύτερα επικίνδυνη. Υπάρχουν μέλη της οικογένειάς μας σε όλο τον κόσμο και η ιδέα πως κάποιος θα πυροδοτούσε οποιοδήποτε μέρος αυτού του κόσμου με μόνο λόγο να πουλήσει φύλλα θα έπρεπε να θεωρείται εγκληματικό".  

"Είμαι γιος δημοσιογράφου" συνεχίζει ο σταρ. "Αποδέχομαι την ιδέα πως η ελευθερία του λόγου μπορεί να αναστατώσει την προσωπική μου ζωή από καιρού εις καιρόν. Η Daily Mail, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο οργανισμό που αυτοαποκαλείται ειδησεογραφικός, έχει αποδείξει ξανά και ξανά πως τα πραγματικά γεγονότα δεν αφορούν τα άρθρα που επινοεί".

http://jahilliya.files.wordpress.com/2014/04/georgeclooney_amalalamuddin.jpg

Ο θυμωμένος Τζορτζ αναφέρθηκε σε διάφορα παραδείγματα ανακριβών δημοσιευμάτων της Daily Mail, όπως το ότι η Αλαμουντίν εγκυμονεί, ότι ο γάμος τους θα γίνει στο σετ του Downton Abbey και το ότι ο ίδιος ανοίγει  πολιτικό γραφείο.  

"Και όταν πλήττουν την οικογένεια και τους φίλους μου, υπερβαίνουν μακράν τα εσκαμμένα της αστειότητας ενός ταμπλόιντ και μπαίνουν στην αρένα της υποκινούμενης βίας. Πρέπει να είναι πολύ περήφανοι γι΄αυτό".

Εννοείται πως η Daily Mail κατέβασε το δημοσίευμα από το site της έξι ώρες μετά την εμφάνισή του και μετά τη δήλωση του ηθοποιού επανήλθε με ένα  απολογητικό σημείωμα το οποίο ρίχνει την ευθύνη των ανακριβειών στην κατά τα άλλα έγκριτη και αξιόπιστη ελεύθερη ρεπόρτερ, που βάσισε το θέμα της σε πληρφορίες που είχε από σημαντικά μέλη της λιβανέζικης κοινότητας στη Μεγ. Βρετανία και σε Δρούζους της Βηρυτού. Η εφημερίδα ζήτησε συγνώμη από τον Τζορτζ, την Αμάλ και τη μητέρα της Μπάρια για την ταραχή που τους προξένησε, ισχυρίστηκε ότι διεξάγει έρευνες πάνω στο θέμα και ότι θα έρθει σε πεαφή με τους εκπροσώπους του κ. Κλούνεϊ ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ