Φωτόπουλος: «Να σκίσουν τα φύλλα πορείας οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ» - Βούλτεψη: «Ο νόμος θα επιβληθεί, δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει» (βίντεο)

Να μην υποχωρήσουν προέτρεψε ουσιαστικά ο Νίκος Φωτόπουλος τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, καλώντας τους να σκίσουν τα φύλλα πορείας, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη, ως απάντηση στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ.

Να μην υποχωρήσουν προέτρεψε ουσιαστικά ο Νίκος Φωτόπουλος τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, καλώντας τους να σκίσουν τα φύλλα πορείας, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη, ως απάντηση στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ.



«Χωρίς εμάς, γρανάζι δεν γυρνά, χωρίς εμάς δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια», είπε ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε δηλώσεις του στον Alpha. «Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να πετάξουμε τα φύλλα πορείας και θα προτείνω στους εργαζομένους της ΔΕΗ να τα σκίσουμε γιατί χωρίς εμάς, γρανάζι δεν γυρνά», πρόσθεσε ο κ. Φωτόπουλος.

Μάλιστα, για να δώσει ένα ενδεικτικό παράδειγμα για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ανέφερε τη δική του περίπτωση, λέγοντας ότι «μετά από 29 χρόνια δουλειάς παίρνω 1.400 ευρώ».

Βούλτεψη: Ο νόμος θα επιβληθεί, δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει

Το μήνυμα ότι ο διάλογος εξαντλήθηκε και πλέον ο νόμος θα εφαρμοστεί, έστειλε η Σοφία Βούλτεψη, λίγο μετά από την απόφαση της κυβέρνησης για την επίταξη των εργαζομένων της ΔΕΗ. Κάνοντας λόγο για υποκινούμενη απεργία, ανέφερε ότι οι συνδικαλιστές εντάχθηκαν στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ.



«Η απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Σε όλους τους τόνους είχαμε πει ότι θα διαφυλαχθεί το δημόσιο συμφέρον», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και διαμήνυσε: «Ο νόμος θα επιβληθεί. Υπάρχει κυβέρνηση, χώρα λαός, δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει ο συνδικαλιστής για την κυβερνητική πολιτική».

Καταγγέλλοντας ότι η απεργία ήταν υποκινούμενοι και αναφέροντας ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι όμηροι κάποιων συνδικαλιστών ηγεσιών που αποφάσιζαν να ενταχθούν στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε: «Ακούγαμε φληναφήματα αντί για αιτήματα».

«Ο λαός και η ελληνική οικονομία χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε» σημείωσε η κ. Βούλτεψη. Σε ερώτηση για την αντίδραση της κυβέρνησης, σε περίπτωση που οι απεργοί δεν δεχτούν τα φύλλα επιστράτευσης, σχολίασε πως οι εργαζόμενοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία.

«Ενα 35% απεργεί, εξαντλήσαμε το διάλογο», τόνισε ακόμη επισημαίνοντας: «Τι δουλειά έχει ένας συνδικαλιστής να αποφασίσει την πολιτική που θα ακολουθήσει μια εταιρεία;».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ