Ραχήλ Μακρή: «Είστε λαμόγια»-Φ. Πιπιλή: «Αυτά στο χωριό σας»: «Πλακώθηκαν» στη Βουλή οι δύο γυναίκες βουλευτές!

Αγριος καβγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητείτο το θέμα των λαϊκών αγορών.

Αγριος καβγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητείτο το θέμα των λαϊκών αγορών.



«Πρωταγωνίστρια» ήταν η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή η οποία πυροδότησε με τη στάση της τις σφοδρές αντιδράσεις άλλων βουλευτών, κυρίως της Φωτεινής Πιπιλή, καθώς και του προέδρου της Επιτροπής Γιώργου Βλάχου, ο οποίος μίλησε για «παράσταση εκ μέρους της για τα κανάλια και τα μπλογκ».

Αφορμή για το νέο επεισόδιο ήταν η κριτική που άσκησε η «γαλάζια» βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή για την ατιμωρησία στο Δημόσιο.

Οπως είπε, τα πειθαρχικά συμβούλια στο παρελθόν κωλυσιεργούσαν να κρίνουν «τα λαμόγια και τους παιδεραστές δημοσίους υπαλλήλους». Η κυρία Μακρή εξερράγη φωνάζοντας: «Λαμόγια είστε εσείς».

Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Ρ. ΜΑΚΡΗ: Ντροπή σας να αποκαλείτε τους δημοσίους υπαλλήλους λαμόγια

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Στο χωριό σας αυτά!

Ρ. ΜΑΚΡΗ: Πάρτε το πίσω αυτό που είπατε, εγώ εκπροσωπώ τους δημοσίους υπαλλήλους

Φ. ΠΙΠΙΛΗ: Καλά, αρχίσαμε πάλι…

Γ. ΒΛΑΧΟΣ (προς την κυρία Μακρή): Λογοκρισία στους συναδέλφους θα κάνετε; Ποια είστε εσείς; Σταματήστε επιτέλους! Κάντε μου τη χάρη!

Ρ. ΜΑΚΡΗ: (συνεχείς διακοπές και φωνές)

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ με την περίπτωσή σας. Σταματήστε να μιλάτε επιτέλους! Πηγαίνετε τη βόλτα σας, κάντε μας τη χάρη. Αρκετά, αρκετά ως εδώ!

Ρ. ΜΑΚΡΗ: Δεν θα με διώξετε! Καταλάβατε;

Γ. ΒΛΑΧΟΣ : Είναι η ώρα για την παράσταση για τα κανάλια και για τα μπλογκ. Αντε, επιτέλους!

Ρ. ΜΑΚΡΗ: (φωνές)

Η κυρία Πιπιλή επιχείρησε να συνεχίσει την ομιλία της επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει και πυροδοτώντας έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης και φωνών από την πλευρά της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ.

Τελικώς, η βουλευτής της ΝΔ έφυγε από την αίθουσα, ενώ το ίδιο έκανε και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Νίκη Φούντα, όπως και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ  Θ. Μωραίτης.

Ο πρόεδρος της επιτροπής ρώτησε την κυρία Μακρή «τι παριστάνει».

«Την άδειά σας θα πάρουν οι συνάδελφοι; Εσείς θα δώσετε μαθήματα; Πολύ ξεθαρρέψαμε εδώ μέσα και παραγνωριστήκαμε…», της είπε ο κ. Βλάχος, ενώ ακούστηκε έτερος βουλευτής της ΝΔ, ο Δ. Κυριαζίδης, να λέει ότι «είναι 2.00 η ώρα και φαίνεται ότι δεν πήρε ακόμα τα φάρμακό της», ενώ πρόσθεσε ότι «εδώ είναι αίθουσα Κοινοβουλίου και όχι φρενοκομείο».

Από την πλευρά της η κυρία Πιπιλή φέρεται διατεθειμένη να ζητήσει με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη την λήψη των μέτρων που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για τις περιπτώσεις αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ