Πεντανόστιμη και λαχταριστή τούρτα φράουλας στο «πι και φι» από την σεφ, Ντίνα Νικολάου! Δείτε την καταπληκτική συνταγή!

Αν δεν έχετε μπισκότα σαβαγιάρ ή δεν σας αρέσουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας κούκις ή μπισκότα πρι-μπερ ή άλλα μπισκότα που σας αρέσουν τα οποία και αυτά θα μουσκέψετε στο χυμό πορτοκαλιού.


 
Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Χυπάω με το μίξερ χειρός το ανθότυρο (ή τη ροκότα), μέχρι να αφρατέψει και το ρίχνω στο μπολ με το γιαούρτι. Σε ένα μπολ βάζω τα φύλλα ζελατίνης με λίγο χλιαρό νερό, τα αφήνω για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα στύβω καλά με τα χέρια μου. Τα ρίχνω στην κρέμα που ετοίμασα και ανακατεύω καλά με το σύρμα, μέχρι να λιώσουν. Χωρίζω την κρέμα αυτή σε 3 ίσα μέρη σε ξεχωριατά μπολ.
Στο ένα μέρος ρίχνω τον πολτό από φράουλες, στο άλλο μέρος τη λιωμένη κουβερτούρα και αφήνω το τρίτο μέρος σκέτο. Ανακατεύω καλά το κάθε μείγμα

Συναρμολόγηση: Παίρνω ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 24 εκ. και το βάζω σε μια λαμαρίνα φούρνου, στρωμένη μα λαδόκολλα. Αν δεν έχω τσέρκι, ντύνω με διάφανη μεμβράνη μια μέτρια μακρόστενη φόρμα του κέικ, φροντίζοντας η μεμβράνη να ντύνει καλά τα τοιχώματα και να εξέχει από τη φόρμα.
Βάζω σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού. Μουσκεύω λίγα μπισκότα στο χυμό πορτοκαλιού για 1 - 2 δευτερόλεπτα και τα στρώνω στο τσέρκι (ή στη φόρμα). Αδειάζω από πάνω την κρέμα σοκολάτας. Σκεπάζω με μια στρώση μπισκότα, μουσκεμένα και αυτά στο χυμό πρτοκαλιού και από πάνω αδειάζω την κρέμα φράουλας. Καλύπτω πάλι με μια στρώση μουσκεμένα σαβαγιάρ και τέλος αδειάζω από πάνω τη λευκή κρέμα που έχει απομείνει. Ισιώνω καλά την επιφάνεια, σκεπάζω το τσέρκι με διάφανη μεμβράνη (ή καλύπτω τη φόρμα με τη μεμβράνη που εξέχει από τα τοιχώματα) και βάζω την τούρτα στο ψυγείο για 5 - 6 ώρες, μέχρι να σφίξουν καλά οι κρέμες.
Ξεφορμάρω την τούρτα (δηλαδή ανοίγω το τσέρκι και το σηκώνω με προσοχή ή ανασηκώνω τη μεμβράνη από τη μακρόστενη φόρμα βγάζοντας έξω την τούρτα). Στρώνω τις φέτες φράουλας στην επιφάνεια της τούρτας και σκορπίζω από πάνω την τριμμένη κουβερτούρα. Αν έχουν περισσέψει μπισκότα τα χονδροτρίβω στο μούλτι και πασπαλίζω την τούρτα. Την κόβω σε κομμάτια (ή φέτες) και σερβίρω αμέσως.

  • Για την τούρτα
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 350 γρ. ανθότυρο ή ρικότα (τη βρίσκετε σε κεσεδάκια, στα ψυγεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ)
  • 5 φύλλα ζελατίνης
  • 300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και πολτοποιημένες το μούλτι
  • 150 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που θα στερεώσετε στα χείλη μας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό)
  • 2 φλιτζάνια φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ