Ο αγαπημένος μας σεφ Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει για σήμερα το νοστιμότερο γλυκό του! Ένα πεντανόστιμο μιλφέιγ μπανάνας που λιώνει στο στόμα! Καλή σας απόλαυση!

Υλικά:

Υλικά για την κρέμα μπανάνας

  • 6 κρόκοι αυγών

  • 270 γραμμάρια ζάχαρη

  • 100 γραμμάρια κόρν φλάουερ

  • 1 λίτρο γάλα

  • 100 γραμμάρια βούτυρο

  • 5 μπανάνες

  • 2 βανίλιες

  • λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

  • λίγη σοκολάτα κουβερτούρα


Υλικά για την σαντιγί

  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη


Υλικά για τη βάση

  • 1 συσκευασία σφολιάτας(2 σφολιάτες)

  • ζάχαρη άχνη


Recipe main 7
Εκτέλεση:

  • Ανοίγουμε καλά τα φύλλα της σφολιάτας και με ένα μαχαίρι κόβουμε γύρω γύρω αν χρειαστεί για να γίνουν παραλληλόγραμμα. 
Κόβουμε σε 6 κομμάτια το κάθε φύλλο και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και από τις δύο μεριές και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς)


  • Βάζουμε τις μπανάνες στο φούρνο μικροκυμμάτων για 7-8 λεπτά, στο πιο δυνατό, μέχρι να ψηθούν, να "ανοίξουν" από μόνες τους και να μαυρίσει εντελώς η φλούδα τους. Καλό θα είναι να μην τις βάλουμε όλες μαζί αλλά 2 τη μια φορά και 3 την άλλη. Όταν βγουν θα είναι πάρα πολύ καυτές. Πετάμε τις φλούδες και κρατάμε τη σάρκα σε ένα μπολάκι.


  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε 2 κ.σ από το γάλα, τις βανίλιες και το κορν φλάουρ και χτυπάμε ξανά με το σύρμα για να ανακατευτούν καλά.


  • Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη χωρίς να την ανακατέψουμε όμως και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν βράσει το μείγμα του γάλακτος - ζάχαρης ρίχνουμε λίγο από αυτό στο μπολ με τα αυγά με μια κουτάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα ώστε τα αυγά να αρχίζουν να θερμαίνονται αλλά να μην ψηθούν σαν ομελέτα όπως αν το βάζαμε όλα μέσα. Ρίχνουμε άλλες 3-4 κουτάλες από το γάλα στα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς. Ύστερα αδειάζουμε όλο το μείγμα με τα αυγά πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Θέλει καλό ανακάτεμα και σε χαμηλή φωτιά για μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας και καεί η κρέμα μας και να μην κάνει γρομπαλάκια. Ελέγχουμε που και που δοκιμάζοντας αν έχει ψηθεί και δεν μυρίζει αλευρίλα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

  • Προσθέτουμε έπειτα τις μπανάνες και τις χτυπάμε για να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα μας. Εδώ προσθέτουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής για να πάρει ένα ωραίο κίτρινο χρώμα η κρέμα μας μιας και αν την αφήσουμε έτσι θα έχει ένα κρεμ χρώμα και θέλουμε και οπτικά να μας θυμίζει μπανάνα.


  • Βάζουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι, σκεπάζω με μεμβράνη η οποία θα ακουμπάει πάνω στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.


  • Χτυπάμε την κρέμα, στο μίξερ με το σύρμα, σε σαντιγί μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Όταν γίνει ανακατεύουμε με την κρέμα μπανάνας και κρατάμε στην άκρη.


  • Ξεκινάμε να στήνουμε το γλυκό. Αν έχουν φουσκώσει πολύ οι σφολιάτες μας τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση και γεμίζουμε με την κρέμα. Πάνω σε κάθε στρώση κρέμας ξύνουμε με τον τρίφτη σοκολάτα. Κάνουμε 2 στρώσεις και από πάνω τρίβουμε λίγη σφολιάτα. και αν θέλουμε και λίγη ακόμα σοκολάτα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ