Λαχταριστό χταποδάκι με πράσινες ελιές, ούζο και πορτοκάλι από την Νταϊάν Κόχυλα - Ένα γλυκόξινο πιάτο που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο!

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 μερίδες):

2 χταπόδια, 2 κιλ. περίπου
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
2 πορτοκάλια, κομμένα σε φέτες
2 φύλλα δάφνης
½ κ.γ. πιπέρι ολόκληρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
½ κούπα ούζο
5 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
10 πράσινες ελιές


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε το χταπόδι. Κόβουμε το κουκούλι του. Βγάζουμε το δόντι και τα μάτια του και τα πετάμε. Τοποθετούμε το χταπόδι και το κουκούλι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε χωρίς κανένα υγρό στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να βγάλει τα ζουμιά του και να ροδίσει καλά. Θέλει 35-50 λεπτά περίπου. Προσοχή: δεν θέλουμε να μαλακώσει πολύ διότι θα ξαναμαγειρευτεί.
Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Βάζουμε το ζουμί σε ένα μπολ. Κόβουμε το κάθε χταπόδι σε 8 κομμάτια. Κόβουμε το κουκούλι σε ροδέλες.
Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ¼ της κούπας ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Ξανατοποθετούμε το χταπόδι στην κατσαρόλα, το ούζο, 1 φλυτζάνι από τα ζουμιά του, τις φέτες πορτοκαλιού, τη δάφνη και το πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και, μόλις βράσει, προσθέτουμε το ούζο. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά άλλα 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να είναι τρυφερό το χταπόδι χωρίς να λιώσει τόσο που βγάζει ίνες. Προσθέτουμε τις ελιές και 3 κουταλιές άνηθο.
Περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ