Μύλος στα πανεπιστήμια!!! Γιατί δεν υπάρχει λογική;;;

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρύτανης του ΕΜΠ χωρίς όμως να γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Παιδείας. Αναβολή και στο πανεπιστήμιο Αθήνας. Χάθηκε κάλπη στα Γιάννενα

Φοιτητές μπλόκαραν χθες την είσοδο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ απαγορεύοντας την είσοδο των μελών της εφορευτικής επιτροπής και όσων ήθελαν να ψηφίσουν για το νέο Συμβούλιο Διοίκησης
Φοιτητές μπλόκαραν χθες την είσοδο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ απαγορεύοντας την είσοδο των μελών της εφορευτικής επιτροπής και όσων ήθελαν να ψηφίσουν για το νέο Συμβούλιο Διοίκησης

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει για άλλη μια φορά μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα εξαιτίας της προσπάθειας, που κάνουν οι διοικήσεις τους να ολοκληρώσουν τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων Συμβουλίων Διοίκησης.

Χθες η μέρα είχε παραιτήσεις, αλληλοκατηγορίες, εξαφάνιση κάλπης και γενική αναταραχή σε όσα ιδρύματα προσπάθησαν να κάνουν εκλογές. Στο ΕΜΠ οι εκλογές αναβλήθηκαν πάλι, κατάσταση που οδήγησε τον πρύτανη κ. Σιμόπουλο να καταθέσει την παραίτησή του, την οποία δεν έκανε αποδεκτή ο υπουργός Παιδείας.

Και στο πανεπιστήμιο της Αθήνας οι εκλογές αναβλήθηκαν για δεύτερη φορά και σήμερα το πρυτανικό συμβούλιο του Ιδρύματος θα αποφασίσει εάν τελικά θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα εκλογές με το σύστημα της «ηλεκτρονικής» ή της «επιστολικής» ψήφου.

Στο πανεπιστήμιο από το πρωί η κατάσταση «μύριζε μπαρούτι» έξω από το εκλογικό τμήμα του Ιδρύματος στην οδό Ιπποκράτους. Κάποιος μάλιστα κάλεσε την αστυνομία για να περιφρουρήσει τις εκλογές, αλλά τελικά η διαδικασία αναβλήθηκε λόγω κινητοποίησης φοιτητών και διδασκόντων.

Στο Αριστοτέλειο φοιτητές και πανεπιστημιακοί από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστερών παρατάξεων εμπόδισαν τις εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης, οι οποίες επαναλαμβάνονται σήμερα.

Την ίδια ώρα ο καθηγητής Χημείας και πρώην αντιπρύτανης, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, με δηλώσεις του στο «Εθνος», καταγγέλλει τη σημερινή διοίκηση ότι υπονομεύει τις εκλογές «γιατί δεν τους βολεύει να υπάρχει ένα Συμβούλιο Διοίκησης που δεν ελέγχουν».

«Είναι κρίμα που τόσα χρόνια, μικρές μειοψηφικές ομάδες από τον αριστερό χώρο κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και δίνουν μια στρεβλή εικόνα για το ίδρυμα. Πρόκειται για φοιτητές που βρίσκουν κάποια ερείσματα και στον Σύλλογο Διδασκόντων, ενώ και η σημερινή διοίκηση δεν θέλει αυτή την εκλογική διαδικασία. Δεν θέλει ένα Συμβούλιο Διοίκησης που θα δώσει μια άλλη προοπτική, γιατί δεν θα το ελέγχει», μας είπε ο κ. Γιαννακουδάκης, που είναι μεταξύ των υποψηφίων για τα εσωτερικά μέλη στο Συμβούλιο Διοίκησης.

«Φασιστική πρακτική»
Σχολιάζοντας τις βίαιες αντιδράσεις των φοιτητών που μπλόκαραν χθες την είσοδο της Θεολογικής Σχολής και δεν επέτρεπαν την είσοδο στην εφορευτική επιτροπή και όσους ήθελαν να ψηφίσουν, ο κ. Γιαννακουδάκης έκανε λόγο για «φασιστική πρακτική αριστερών παρατάξεων».

Στο Δημοκρίτειο όλοι έψαχναν τον... χάκερ που έριξε το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η έρευνα κατέληξε πως αυτός ήταν μια... μακροεντολή που δεν απενεργοποιήθηκε και έμειναν ανοιχτοί οι κωδικοί των εκλεκτόρων. «Στην αρχή πιστεύαμε πως έγινε δολιοφθορά, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ένα περίπλοκο τεχνικό πρόβλημα, που λύθηκε», μας είπε ο πρύτανης του Δημοκρίτειου, Κων. Ρέμελης, έτσι η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μια... κάλπη που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και δεν βρέθηκε ποτέ, αλλά και οι βίαιες αντιδράσεις φοιτητών και εργαζομένων ματαίωσαν την προγραμματισμένη για χθες εκλογική διαδικασία και η... προσπάθεια θα επαναληφθεί τη Δευτέρα.

ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ - Μ. ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ