Η Αμελί επιστρέφει στους κινηματογράφους: Μάθετε την ιστορία του...νάνου της ταινίας που μάγεψε μικρούς και μεγάλους

Θυμάστε την Αμελί που πριν 13 χρόνια μάγεψε μικρούς και μεγάλους; Για περιορισμένο χρονικό διάστημα επιστρέφει σε ψηφιακά επεξεργασμένες κόπιες σε θερινούς κινηματογράφους με σκοπό να μας θυμίσει ότι ο ρομαντισμός ποτέ δεν πεθαίνει...


Η Αμελί επιστρέφει στους κινηματογράφους: Μάθετε την ιστορία του...νάνου της ταινίας που μάγεψε μικρούς και μεγάλους


Θυμάστε την Αμελί που πριν 13 χρόνια μάγεψε μικρούς και μεγάλους; Για περιορισμένο χρονικό διάστημα επιστρέφει σε ψηφιακά επεξεργασμένες κόπιες σε θερινούς κινηματογράφους με σκοπό να μας θυμίσει ότι ο ρομαντισμός ποτέ δεν πεθαίνει...



Τί είναι όμως η Αμελί και για ποιό λόγο διαφέρει από τους υπόλοιπους ανθρώπους; Η Αμελί είναι ένα μικρό κορίτσι που μεγαλώνει με τους εκκεντρικούς γονείς της, απομονωμένη από τα υπόλοιπα παιδιά, εξαιτίας της πεποίθησης των γονιών της ότι πάσχει από μια σπάνια αρρώστια. Η μόνη διέξοδος της είναι ένας ονειρικός κόσμος που πλάθει με την φαντασία της και ζει μέσα του. Καθώς τα χρόνια περνούν, ο τραγικός θάνατος της μητέρας της, θα ρίξει τον πατέρα της σε βαθιά κατάθλιψη και την ίδια στον πραγματικό κόσμο, που θα πρέπει να αντιμετωπίσει με το μόνο όπλο του έχει, την φαντασία της.
Περικυκλωμένη στην καθημερινότητα της από εξίσου εκκεντρικούς με τους γονείς της ανθρώπους η Αμελί προσπαθεί να βρει την θέση της ανάμεσα τους. Μέχρι που μια συγκλονιστική είδηση, στις 31 Αυγούστου 1997, θα ενεργοποιήσει μια σειρά γεγονότων που θα της δείξει ότι έχει την δύναμη να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων.
Βλέποντας ότι με μικρές πράξεις μπορεί να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων, η Αμελί ξεκινά μια σταυροφορία να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν. Βυθισμένη στον καινούριο της στόχο, ξεχνά τον εαυτό της και τις δικές της ανάγκες. Οι περιπέτειες της όμως θα την φέρουν στον δρόμο του Νίνο, ενός νέου άντρα που φαίνεται να ζει μέσα στον δικό του κόσμο. Ένα ρομαντικό κυνήγι θησαυρού θα ξεκινήσει, που θα ενώσει τους δύο κόσμους, στην πιο γλυκιά ταινία του γαλλικού κινηματογράφου.

Ο νάνος της Αμελί και η Οδύσσεια του:
Ο πατέρας της Αμελί, μετά τον θάνατο της γυναίκας του, έχει κλειστεί στον εαυτό του, φυλακισμένος μέσα στο ίδιο του το σπίτι και στην κατάθλιψη. Η μόνη του ενασχόληση είναι η κηπουρική και η φροντίδα του κήπου του, τον οποίο κοσμεί ένας νάνος. Ένα πρωί θα ξυπνήσει για να βρει τον κήπο άδειο και μέρες μετά θα αρχίσει να λαμβάνει φωτογραφίες με τον νάνο μπροστά από γνωστά μνημεία σε όλο τον κόσμο.
Πως εμνεύστηκε όμως ο Ζενέ αυτή την αλλόκοτη ιστορία που αποτέλεσε και τον συνδετικό κρίκο της ηρωίδας με τον πατέρα της; Η ιδέα του περιπλανώμενου νάνου, ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 1986 όταν στο Σύδνεϋ, μια γυναίκα αναφέρει ότι ο διακοσμητικός νάνος που είχε στον κήπο της, εξαφανίστηκε, αφήνοντας πίσω του ένα σημείωμα που έγραφε: «Μαμά, δεν αντέχω άλλο την μοναξιά και την απομόνωση, φεύγω για να γυρίσω τον κόσμο. Μην ανησυχείς, θα επιστρέψω. Με αγάπη Μπίλμπο».

Παρόλο που δεν μάθαμε ποτέ αν ο νάνος με το όνομα του γνωστού χόμπιτ από τα διηγήματα του Τόλκιν (Χόμπιτ) ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο ή απλώς κλάπηκε, η συγκεκριμένη φάρσα, έγινε θέμα σε εφημερίδες της Αυστραλίας. Ένας μεγάλος αριθμός «απαγωγέων» νάνων άρχισε να εμφανίζεται και την δεκαετία του 90 έγινε μόδα κυρίως στην Αμερική. Ο κινηματογράφος δεν μπορούσε φυσικά να αφήσει ανεκμετάλλευτο ένα τέτοιο θέμα, με αποτέλεσμα να το δούμε αρκετές φορές  σε ταινίες όπως το 1994 στο «Threesome».

Το 2004 ένα μεγάλο ταξιδιωτικό γραφείο χρησιμοποίησε τον περιπλανώμενο νάνο για την διαφημιστική του καμπάνια που έγινε viral σε όλο το διαδίκτυο και έκτοτε ο νάνος έγινε η μασκότ του γραφείου. Το πιο γνωστό περιστατικό με τον περιπλανώμενο νάνο όμως, συνέβη την άνοιξη του 2005, όταν μια παρέα φίλων πήραν μαζί τους έναν νάνο και τον φωτογράφισαν κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους στην Καλιφόρνια. Ο νάνος πόζαρε μαζί με την Πάρις Χίλτον και η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «People» με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του να τον πουλήσει στο internet, για περίπου 400 δολάρια. Τελικά αγοράστηκε κρυφά από φίλο του ιδιοκτήτη που συνέχισε τα ταξίδια του, παρέα με τον νάνο, σε όλο τον κόσμο.

Η ιστορία όμως δεν σταματά εδώ καθώς ο περιπλανώμενος νάνος φαίνεται ότι κατάφερε να γίνει τόσο μεγάλο hit που εμφανίζεται σε πολλά video games, σε τηλεοπτικές σειρές και κόμιξ. Για τους φανατικούς της τεχνολογίες, υπάρχουν εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα και tablets όπου μπορείς να προσθέσεις έναν νάνο στις φωτογραφίες σου.

Στην Ελλάδα πάντως τον είδαμε να ποζάρει μπροστά από μερικά αναγνωρίσιμα σημεία της Αθήνας όπως η πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την επιστροφή της «Αμελί» στους κινηματογράφους. Τί; Δεν μας πιστεύετε; Δείτε μόνοι σας για να πεισθείτε!



Αν θέλετε να θυμηθείτε την ταινία πριν πάτε σε κάποιο κινηματογράφο για να την απολαύσετε ξανα... το τρέιλερ σας περιμένει

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ