Καίτη Χωματά:θα διώξω τα σύννεφα θα γίνω αστέρι..Τί ωραίος στίχος και επίκαιρος..Γεννήθηκε και έφυγε την ίδια μέρα 24 Οκτωβρίου

Πριν από δύο χρόνια, η Καίτη Χωματά, ξεκίνησε το τελευταίο της ταξίδι, σε ηλικία 64 ετών. Τραγουδίστρια του λεγόμενου Νέου Κύματος της ελληνικής σκηνής, γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στην Πλάκα.

Πριν από δύο χρόνια, η Καίτη Χωματά, ξεκίνησε το τελευταίο της ταξίδι, σε ηλικία 64 ετών.
Τραγουδίστρια του λεγόμενου Νέου Κύματος της ελληνικής σκηνής, γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στην Πλάκα.

Το ταλέντο της στο τραγούδι το ανακάλυψε ο Γιώργος Οικονομίδης σε σχετική ραδιοφωνική εκπομπή στο ΕΙΡ.
Την Καίτη Χωματά, ανέδειξε ως μία από της σημαντικότερες ερμηνεύτριές του ο Γιάννης Σπανός, καθιερώνοντας ένα νέο μουσικό ρεύμα το επονομαζόμενο Νέο Κύμα..

Μεγάλες επιτυχία το ‘Μια Αγάπη για το καλοκαίρι’’ , τραγούδι της ταινίας ‘’Σκιές στην Άμμο’’ του 1970.

Μαυρομαλλούσα κοπελιά Μιχάλης Βιολάρης-Καίτη Χωματά Από την ταινία Σκιές στην Άμμο, στην οποία έπαιξε και η ίδια

Η Καίτη Χωματά, άφησε τη δική της σφραγίδα με μελωδίες του πενταγράμμου όπως «Να διώξω τα σύννεφα να γίνω αγέρι», «Κι αν σ΄ αγαπώ δεν σ' ορίζω», «Το Χριστινάκι», «Η Μαρία των Βράχων», «Άσπρα καράβια τα όνειρά μας».

Η Καίτη Χωματά τραγουδάει σε μουσική Γιάννη Σπανού και στίχους Γιώργου Παπαστεφάνου "Μια αγάπη για το καλοκαίρι". Στο πιάνο ο Γ. Σπανός.
Από την εκπομπή του Γ. Παπαστεφάνου "Μουσική Βραδυά"(1976)

Ήταν παντρεμένη δυο φορές και είχε δύο κόρες και τέσσερα εγγόνια, που απέκτησε από τον πρώτο γάμο της με τον ηθοποιό  Βασίλη Μαυρομμάτη. Χτυπημένη από τον καρκίνο σε πολύ νεαρή ηλικία, ταλαιπωρήθηκε σχεδόν 30 χρόνια. Το 1979 ξαναπαντρεύτηκε το μεγάλο θαυμαστή της Γιάννη Λιανό.
Η Καίτη Χωματά απεβίωσε στις 24 Οκτωβρίου 2010 νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, μετά από ατύχημα, ανήμερα των γενεθλίων της…..

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ