Άνδρος, Δυτική Πελοπόννησος, Καβάλα ή Κύθνος; Φθηνές ιδέες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2014

Το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο της χρονιάς έρχεται πάντα υπό την αιγίδα του Αγίου Πνεύματος, το οποίο παραδοσιακά μας προτρέπει να επιχειρήσουμε την πρώτη βουτιά της σεζόν.

Το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο της χρονιάς έρχεται πάντα υπό την αιγίδα του Αγίου Πνεύματος, το οποίο παραδοσιακά μας προτρέπει να επιχειρήσουμε την πρώτη βουτιά της σεζόν. Κι εμείς ψάχνουμε πού θα την τολμήσουμε, και βρίσκουμε τέσσερις υπέροχους προορισμούς που βρέχονται από κρυστάλλινες θάλασσες, και ακόμη περισσότερες οικονομικές επιλογές διαμονής σε αυτούς. Αρκεί να κάνουμε κράτηση τώρα που είναι ακόμη νωρίς, όσο προλαβαίνουμε τις καλές τιμές.



Άνδρος

Τιρκουάζ νερά, φαράγγια, δάση, ασβεστωμένα σπιτάκια και επιβλητικά αρχοντικά: Αυτό είναι το σκηνικό που θα συναντήσετε στην αριστοκρατική Άνδρο, που ενδείκνυται για μίνι αποδράσεις από την Αττική, καθώς απέχει μόλις δύο ώρες από τη Ραφήνα.



Διαμονή: Οι οικονομικότερες επιλογές βρίσκονται στο Μπατσί, που σας δίνει βολικότατη πρόσβαση στις παραλίες του νησιού. Από την άλλη, και η Χώρα δεν στερείται value for money καταλυμάτων, που προσφέρονται για εξερευνήσεις των χωριών και των καπετανόσπιτων.

Τι να κάνετε: Θα βολτάρετε στην ενδοχώρα, εξερευνώντας τα χωριά Μένητες, με τα τρεχούμενα νερά και τα πλατάνια, Αποίκια, με τις πηγές και τους υδροβιότοπους και τους καταρράκτες και Στενιές, με τα επιβλητικά καπετανόσπιτα. Στο πιο «τουριστικό» Μπατσί, θα εντοπίσετε τις πιο γραφικές γωνιές του στα πνιγμένα από μπουκαμβίλιες σοκάκια και στα μπαλκόνια των ψαράδικων στην παραλία. Στην όμορφη Χώρα του νησιού, θα αράξετε στα στιλάτα café και θα επισκεφθείτε τα Μουσεία της, όπως το Αρχαιολογικό, το Σύγχρονης Τέχνης, το Ναυτικό και το Παραδοσιακών τεχνών.

Οι πρώτες βουτιές: Θα τις τολμήσετε στον Ζόρκο, την πιο τιρκουάζ παραλία και μία από τις αγαπημένες των ντόπιων, στην ελαφρώς δύσβατη αλλά διαυγή Άχλα με το ψιλό βοτσαλάκι ή στις πιο «mainstream» Χρυσή Ακτή και Νημποριό, κοντά στη Χώρα.


Δυτική Πελοπόννησος

Μαγευτικές παραλίες που φέρνουν πολλή από την γοητεία του Ιονίου… κάτω από το αυλάκι, αλλά και ορεινή φύση που θυμίζει βουνίσια απόδραση. Η Δυτική Πελοπόννησος κρύβει πολλές εκπλήξεις, που αξίζει να ανακαλύψετε στην ίσως πιο κατάλληλη εποχή για τις ομορφιές της.



Τι να κάνετε: Επιλέξτε ως βάση σας την Κυπαρισσία, την βολικότερη τοποθεσία για να εξερευνήσετε όχι μόνο την παλιά πόλη με το κάστρο της ή το γραφικό λιμανάκι της, αλλά και τις τριγύρω φυσικές ομορφιές: Από εδώ ξεκινά η διαδρομή για τους μαγευτικούς καταρράκτες της Νέδας, περνώντας από μικρά όμορφα χωριουδάκια όπως η Κεφαλόβρυση, ενώ οι αρχαιολάτρεις δεν θα χάσουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Περιστεριά και τους θολωτούς μυκηναϊκούς τάφους στην διαδρομή από την Κυπαρισσία προς την Πύλο.

Οι πρώτες βουτιές: Δύσκολα θα αντισταθείτε να βγείτε στον δρόμο προς την Πύλο για να βουτήξετε στην αρκετά ζεστή Βοϊδοκοιλιά με τα τιρκουάζ νερά και τους λευκούς αμμόλοφους, αλλά για τα πρώτα «πλατσουρίσματα» της χρονιάς ενδείκνυνται και η Ελαία, δέκα χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία, που διαθέτει χρυσαφένια άμμο και ένα πευκόδασος στα πόδια της, ή το Πετροχώρι, κοντά στη Βοϊδοκοιλιά, με εξίσου εντυπωσιακούς αμμόλοφους και λουλούδια… στην αμμουδιά της.

Διαβάστε περισσότερα στο www.in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ