Έξυπνες συμβουλές για να αναδείξετε καλύτερα το σπίτι σας και να κάνετε τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος

Στην ουσία δεν μπορείς να μεγαλώσεις όντως ένα δωμάτιο, μπορείς όμως αν του δώσεις τον αέρα που χρειάζεται για να το κάνεις να δίνει αυτή την αίσθηση.

Στην ουσία δεν μπορείς να μεγαλώσεις όντως ένα δωμάτιο, μπορείς όμως αν του δώσεις τον αέρα που χρειάζεται για να το κάνεις να δίνει αυτή την αίσθηση.



Όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά

Τόνισε το ταβάνι του δωματίου κρεμώντας τις κουρτίνες από το ταβάνι και όχι από το τέλος του παραθύρου ή της πόρτας αφήνοντάς τις να συρθούν μέχρι το πάτωμα.
“Η φτιάξε μια γκαλερί στον τοίχο κρεμώντας τέχνη πάνω από τη νοητή συνέχεια του ματιού. Έτσι το κεφάλι θα σηκωθεί ψηλά και θα δημιουργηθεί αυτόματα η ψευδαίσθηση της μεγάλης άνεσης χώρου.

Όχι στο σκούρο χρώμα

Τα ανοιχτά χρώματα είναι γνωστό ότι μεγαλώνουν τον χώρο, οπότε αν έχεις σκούρα στα μικρά δωμάτια, ξανασκέψου το. Ή μάλλον, πιάσε καλύτερα το πινέλο. Επίσης κοίτα να μην έχεις μεγάλες αντιθέσεις στα χρώματα. Κουράζουν και… στενεύουν.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου

Πρόκειται για το παλιότερο διακοσμητικό τρικ. Και το πιο σίγουρο! Οι καθρέφτες δεν διπλασιάζουν μόνο το μέγεθος ενός δωματίου αλλά αντικατοπτρίζουν το φως προσθέτοντας τελικά επιπλέον χώρο.
Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, κρέμασε έναν καθρέφτη απέναντι από ένα παράθυρο και… σώθηκες. Πρόσεχε όμως μην πας για μαλλί και βγεις κουρεμένη. Όταν μιλάμε για καθρέφτες δεν εννοούμε να μετατρέψεις το δωμάτιό σου σε αίθουσα χορού. Δεν χρειάζεται να «ντύσεις» τους τοίχους με καθρέφτες. Όμορφα, κομψά και χαλαρά!

Ξεκαθάρισμα

Πρέπει να δώσεις ανάσα και στον χώρο σου «για να δείχνει τι έχει». Αν του γεμίζεις την κάθε σπιθαμή το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σε πνίξει ακόμη περισσότερο!

womenonly.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ