Δείτε βίντεο: Αεροπλάνο προσγειώνεται χωρίς τροχούς με την «κοιλιά»: Έκαναν κύκλους για 4 ώρες - Σώοι και οι 3 επιβαίνοντες

Η ψυχραιμία και η ικανότητα του 53χρονου πιλότου τους έσωσε κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης

Την κινητοποίηση στο αεροδρόμιο δεκάδων οχημάτων της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στον διάδρομο προσγείωσης προκάλεσε η ενημέρωση πιλότου μικρού δικινητήριου αεροσκάφους ότι δεν κατεβαίνει το σύστημα προσγείωσης.

Το Beechcraft B200 Super King Air προσγειώθηκε με την «κοιλιά» στο αεροδρόμιο του Νιούκαστλ στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας μετά από πρόβλημα στον σχετικό μηχανισμό.

Σε βίντεο έχει καταγραφεί, μάλιστα, η στιγμή που το αεροσκάφος προσγειώνεται με την «κοιλιά» το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος του αεροδρομίου, ο 53χρονος πιλότος διαπίστωσε αμέσως τη βλάβη και προσπάθησε να βρει τρόπους να την επιδιορθώσει, αλλά αφού αυτό δεν κατέστη οριστικά εφικτό, αποφασίστηκε να πραγματοποιήσει την αναγκαστική προσγείωση. «Έμεινε στον αέρα για τέσσερις ώρες προκειμένου να κάψει τα καύσιμά του» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.


Παρά την προσγείωση χωρίς ρόδες, ούτε ο πιλότος ούτε ο 60χρονος άνδρας και η 65χρονη γυναίκα που επέβαιναν στο αεροπλάνο έπαθαν το παραμικρό με το ζευγάρι των επιβατών να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο και να επιστρέφει σπίτι του.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ