Vintage pic: Ο νεαρός Βασίλης Καρράς επί σκηνής - Το «βλαχάκι από το χωριό» κατέβηκε στην Αθήνα για να τον ανακαλύψουν ...

Έτσι του άρεσε να λέει για τον εαυτό του ο αείμνηστος τραγουδιστής

Μπορεί πλέον να μην βρίσκεται ανάμεσα μας αλλά ο Βασίλης Καρράς υπάρχει πάντα στην καρδιά μας!

Με αυτό το ασπρόμαυρο ενσταντανέ πάμε το χρόνο πίσω και αναπολούμε τις στιγμές που ο τραγουδιστής ανέβαινε στη σκηνή και απλά "μάγευε" τα πλήθη με τα λαϊκά του άσματα.

"Κάποτε του είχαν πει πώς «για να πετύχει πρέπει να μπει στα σπίτια του κόσμου», εκείνος όμως έβγαλε τους ανθρώπους από τα σπίτια τους, τους ξενύχτησε, τους ταξίδεψε, μπήκε στις καρδιές τους, και στα χείλη τους που σιγανό ψιθύρισαν τις επιτυχίας του.

Ο λαϊκός καλλιτέχνης που τον αγάπησαν πολλές γενιές, που γέμισε τις πίστες και τα στάδια και στα πόδια του στρώθηκαν ολόκληροι κήποι από γαρίφαλα.

Τραγούδησε για τον έρωτα, τον χωρισμό και τον αποκαλούσαν «ο άρχοντας τις καψούρας».

Ο μουτζούρης από την Καβάλα όπως έλεγε ο ίδιος για τον εαυτό του.



Ο Βασίλης από το Κοκκινοχώρι ήταν εννέα χρονών όταν συνειδητοποίησε ότι θέλει να γίνει τραγουδιστής, και το κατάλαβε από ένα τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη.

Ήταν από φτωχή οικογένεια, με πατέρα οικοδόμο και μητέρα καθαρίστρια, με δύο ακόμη αδέρφια, όπου το 1963 μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη κάνοντας διάφορες δουλειές για να κερδίσει τη ζωή του.

Με ό,τι λεφτά έβγαζε πλήρωσε ο ίδιος για να κυκλοφορήσουν οι πρώτοι του δίσκοι.

Το 1976 είχε μπει για τα καλά στο τραγούδι και εμφανίζεται σε τέσσερα μαγαζιά την ίδια βραδιά.



Το 1979 βγάζει και το πρώτο του επαγγελματικού άλμπουμ με τίτλο «Αλησμόνητες Ώρες».

Το «βλαχάκι από το χωριό» όπως του άρεσε να λέει για τον εαυτό του, δεν αρκέστηκε στην επιτυχία της Θεσσαλονίκης, ήθελε να γίνει γνωστός και στην Αθήνα, οπότε κατέβηκε και άρχισε να τραγουδάει απλά και μόνο για να τον ανακαλύψουν."

Διαβάστε ακόμη: Πως αποχαιρετούν τον Βασίλη Καρρά, Άννα Βίσση & Δέσποινα Βανδή: «Θα είσαι για Πάντα» - «Γενναιόδωρος, αληθινός, σπάνιας κοπής άνθρωπος»

Διαβάστε ακόμη: Βασίλης Καρράς: Η ζωή του είχε όλα - φτώχεια, δυσκολίες αλλά και τεράστια δόξα και φώτα που έσβησαν για πάντα για τον λαϊκό τραγουδιστή που λατρεύτηκε

Διαβάστε ακόμη: Βασίλης Καρράς: Ουρές στο λαϊκό προσκύνημα για τον άρχοντα του λαϊκού τραγουδιού - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε ακόμη: Με μπουζούκια αποχαιρέτησε η Θεσσαλονίκη τον άρχοντα της νύχτας: Με μάτια βουρκωμένα & τραγούδια στα χείλη το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά - Λύγισε η γυναίκα του (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ