Εξορίζει το νέο ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία της Κυριακής: «Δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει», λέει αρχιφύλακας - Ακατάληπτοι διάλογοι με το "100" (βίντεο)

Να ερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της "ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως" ζητά η οικογένεια της Κυριακής

Η γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, φέρνει στην επιφάνεια την αδυναμία της αστυνομία να χειριστεί καταστάσεις. Αστυνομικοί που όχι μόνο δεν μπορούν να αντιληφθούν τι έχει συμβεί μπροστά τους, αλλά δεν μπορούν να ενημερώσουν σωστά ούτε το κέντρο της Άμεσης Δράσης για να μπορέσει να επιληφθεί.

Εξοργίζει το νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τα όσα εκτυλίχθηκαν μετά τη δολοφονία της Κυριακής φέρνει στο φως ο ANT1.

Σε βίντεο, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, ακούγεται ο διάλογος που είχε ο αρχιφύλακας του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων με εκπρόσωπο του κέντρου της Άμεσης Δράσης. Ο αρχιφύλακας τηλεφωνεί, ενημερώνοντας ότι υπάρχει άνθρωπος μαχαιρωμένος έξω από το Τμήμα.

Διαβάστε ακόμα: Συγκινεί η μητέρας της δολοφονημένης Κυριακής: «Το νινάκι μου περιμένει δικαίωση» - «Έχει ξεριζωθεί η ψυχή μου» (βίντεο)

Η τηλεφωνήτρια προσπαθεί, αρχικά, να καταλάβει εάν πρόκειται για συνάδελφο αστυνομικό ή πολίτη και εν συνεχεία ενημερώνει.

Ο διάλογος του αρχιφύλακα του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων με την Άμεση Δράση

100: Άμεση δράση, άμεση δράση θέση 23

Αρχιφύλακας: Ναι συνάδελφε από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων έχουμε ένα μαχαιρωμένο άτομο έξω από τη σκοπιά, τώρα το έχω δει από πάνω

100: Ορίστε;

Αρχιφύλακας: Αν υπάρχει ομάδα με τουρνικέ, κάποιο ασθενοφόρο

100: Ποιος είναι; Είναι συνάδελφος;

Αρχιφύλακας: Έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

100: Ένας άνδρας μαχαιρωμένος; Είναι συνάδελφος;

Αρχιφύλακας: Γυναίκα, γυναίκα είναι.

100: Ναι γυναίκα, είναι συνάδελφος;

Αρχιφύλακας: Όχι δεν είναι συνάδελφος, πολίτης είναι, δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει μόλις το είδαμε. Η κάποια ομάδα με τουρνικέ.

100: Περίμενε να ενημερώσω γιατί, ε…

100: Αυτή, έγινε κάτι απ’εξω ή σας την άφησαν εκεί;

Αρχιφύλακας: Έγινε κάτι από έξω. Από έξω από τη σκοπιά έχουμε μαχαιρωμένο άτομο δεν ξέρουμε τι έχει γίνει

100: Θα ενημερώσω, εντάξει;


 

Δείτε ακόμα: Βίντεο - ντοκουμέντο! Η στιγμή της δολοφονίας της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους - Κανείς αστυνομικός δεν τρέχει να τη σώσει

Να ερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως ζητά η οικογένεια

Σειρά αιτημάτων καταθέτει η οικογένεια της Κυριακής Γρίβα στο πλαίσιο της έρευνας, που είναι σε εξέλιξη, λίγο πριν την κατάθεση της μητέρας της αδικοχαμένης κοπέλας ενώπιον των αξιωματικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., με στόχο «τη διασφάλιση της Ακεραιότητας και Αμεροληψίας της διαδικασίας».

Σε ανακοίνωση τους οι νομικοί παραστάτες της μητέρας και της αδελφής της δολοφονηθείσας Κυριακής Γρίβα, Έλενα Τζούλη και Γιάννης Απατσίδης, μεταξύ άλλων, κάνουν γνωστό πως θα ζητηθεί «να διερευνηθούν, πέραν της παράβασης καθήκοντος που ήδη διερευνάται, λειψά, και τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως από τα αστυνομικά όργανα, της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας, της υπεξαγωγής εγγράφων, με την έννοια της μη προσήκουσας εξαγωγής του υλικού των καμερών, και όσα άλλα κατ’ ορθότερο τυχόν νομικό χαρακτηρισμό».

Δείτε ακόμα: Ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα: Ο φρουρός βγαίνει από το φυλάκιο στην 5η μαχαιρά - Ήταν η μοιραία (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ