Φλωρεντίνες με φρούτα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα δια χειρός Κωνσταντίνου Μουζάκη... Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Απλά, γρήγορα και... νόστιμα, φτιάξτε φλωρεντίνες με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και φρούτα, ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις οδηγίες του Κ. Μουζάκη!

Απλά, γρήγορα και... νόστιμα, φτιάξτε φλωρεντίνες με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και φρούτα, ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις οδηγίες του Κ. Μουζάκη!


ΥΛΙΚΑ

80 γραμ. βούτυρο
80 γραμ. ζάχαρης
30 γραμ. σταφίδες
30 γραμ. ζαχαρωμένα κεράσια, ψιλοκομμένο
30 γραμ. ζαχαρωμένα τζίντζερ, ψιλοκομμένο
30 γραμ. ηλιόσποροι
100 γραμ. αμύγδαλο φιλέ
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
175 γραμ. υγείας σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Παίρνουμε δύο ταψιά με λαδόχαρτα από κάτω να είναι έτοιμα.

2. Έχουμε μια κατσαρόλα πάνω σε φωτιά στο μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε την ζάχαρη να διαλυθεί καλά ανακατεύοντας συνέχεια αφήνοντας να πάρει βράση. Ρίχνουμε τις σταφίδες, τα ζαχαρωμένα κεράσια, τα ζαχαρωμένα τζίντζερ, τους ηλιόσπορους και το φιλέ αμύγδαλο και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει και το βγάζουμε από την φωτιά.

3.Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μέσα σε κουτ πατ στρογγυλό να γίνει ένα στρογγυλό σχήμα και βγάζοντας μετά αυτό έχει σχηματιστεί μια στρογγυλή φλωρεντίνα. Ψήνουμε στους 180c για 12 λεπτα περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά!!!! Θέλει προσοχή

4. Βγάζουμε από τον φούρνο που είναι ομοιόμορφα ψημένες οι φλωρεντίνες και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά........και όταν κρυώσουν τις βγάζουμε από την λαμαρίνα και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

5. Σε μπεν μαρι λιώνουμε την σοκολάτα και την απλώνουμε σε μία λαδόκολλα και όταν δούμε οτι αρχίζει να παγώνει τοποθετούμε τις φλωρεντίνες την μία δίπλα στην άλλη μέχρι να τις τελειώσουμε όλες να είναι τοποθετημένες στην σοκολάτα

6. Όταν κρυώσει η σοκολάτα πάνω στις φλωρεντίνες παίρνουμε ένα μυτερό μαχαίρι και κόβουμε μια μια φλωρεντίνα και τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα και όταν τις βγάλουμε όλες τις διατηρούμε στο ψυγείο.


Το who is who του Κων/νου Μουζάκη

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(ChefClub of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και PastryChef στο IEK ΞΥΝΗ


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ