Η Χριστίνα Κοντοβά με την κορούλα της στην Ουγκάντα - Συγκίνηση & δέος στον τόπο που γνώρισε για πρώτη φορά την μικρή Ada (φωτό-βίντεο)

Έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για εκείνην

Στην Ουγκάντα για ακόμη μία φορά βρέθηκε η Χριστίνα Κοντοβά.

Εκεί, που γνώρισε την κορούλα της, Ada κι έκτοτε είναι αχώριστες.

Μέσα από το instagram της έχει μοιραστεί δεκάδες στιγμιότυπα από το τοπίο και τις δραστηριότητες που κάνει εκεί.

Επισκέφτηκε οικοτροφεία, σχολεία και άλλα μέρη της πόλης, που συντηρούνται από δωρεές. 

Φυσικά, πάντα υπάρχει χρόνος και για διασκέδαση!

Διαβάστε ακόμη: Χριστίνα Κοντοβά: Η κόρη της Ada τρελαίνεται να δοκιμάζει τα καλλυντικά της - Οι πρώτες δηλώσεις μετά τον χωρισμό με τον Τζώνη Καλημέρη (βίντεο)

Έπαιξαν μαζί με την Ada και τους ντόπιους, μαγείρεψαν κι έβγαλαν selfies.

ada232

da

ada32

"Αυτά τα χαμόγελα….

Το @happytimes_childcare είναι το δεύτερο «home» που επισκεφτήκαμε . Εδώ υπάρχει και οικοτροφείο και σχολείο για τα παιδιά της περιοχής. Και ολα αυτά συντηρούνται απο δωρεές 🙏🏻" σημείωσε σε μία από τις αναρτήσεις της.

Διαβάστε ακόμη: Χριστίνα Κοντοβά: "Με ενοχλεί όταν θέλουν να μάθουν το παρελθόν του παιδιού μου" (βίντεο)

Να υπενθυμίσουμε ότι η Χριστίνα Κοντοβά ξεκίνησε το 2021 τη διαδικασία της υιοθεσίας της μικρής, Ada.

Τότε, μάλιστα είχε αναρτήσει και την ακόλουθη εικόνα γράφοντας:

"Adopting Ada
Τους τελευταίους μήνες ζω στην Ουγκάντα, εκτός απο λίγες εβδομάδες που έχω επιστρέψει στην Ελλάδα κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Ζω στην Καμπάλα για το κοριτσάκι που κρατώ στην αγκαλιά μου, για την οποία αυτή τη στιγμή είμαι ανάδοχη μητέρα εως ότου την υιοθετήσω. Είναι ένα ταξίδι που έχει ξεκινήσει πριν περίπου ένα χρόνο και είναι το ταξίδι της ζωής μου....
Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς γεννήθηκε η επιθυμία μου να υιοθετήσω και δεν έχει σημασία. Έγινε όμως σκοπός μέσα απο τα ταξίδια μου στην Αφρική με την ActionAid (που δεν έχει καμία σχέση με υιοθεσίες αλλά έτσι ήρθα σε επαφή με την Αφρική και την αγάπησα) και μετά απο μια σειρά γεγονότων τον Φεβρουάριο του 2020 βρέθηκα στα γραφεία της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για να ξεκινήσω τον φάκελο μου και την διαδικασία αξιολόγησης μου για υιοθεσία. Ο φάκελος έφτασε στην Ουγκάντα το περασμένο καλοκαίρι και μπήκα σε λίστα ως υποψήφια θετή μητέρα. Λίγο καιρό μετά μπήκε στην ζωή μου η Έιντα. Η διαδικασία της αναδοχής στην Ουγκάντα διαρκεί περίπου 12 μήνες κατα τους οποίους θα πρέπει να μένω κυρίως στη χώρα. Αφού συμπληρωθεί ο χρόνος αναδοχής θα προχωρήσω σε επίσημη υιοθεσία. Είναι δύσκολη διαδικασία και ταυτόχρονα μαγική. Χρειάστηκα αποθέματα δύναμης που δεν ήξερα ότι έχω, μου γεννήθηκαν πρωτόγνωρα συναισθήματα, έχω λυγίσει πολλές φορές αλλά έχω αυτή την αγκαλιά! Και τους δικούς μου ανθρώπους που είναι πάντα εκεί... στην άλλη άκρη της γραμμής... Μακριά αλλά πάντα κοντά! Και τους επόμενους μήνες θα ζω στην Ουγκάντα.

•στην Ουγκάντα αυτή την στιγμή βρίσκονται στην ίδια διαδικασία περίπου 20 οικογένειες Ελλήνων

•σε αυτό τα «ταξίδι», από την αρχή, είναι δίπλα μας ο Τζώνη @jkalimeris

#adoptingada"

Χριστίνα Κοντοβά: "Με ενοχλεί όταν θέλουν να μάθουν το παρελθόν του παιδιού μου" 

Σε πρόσφατη συνέντευξη της έχει δηλώσει:


«Από το πρώτο μου ταξίδι στην Αφρική ένιωσα μια σύνδεση. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Τα προηγούμενα χρόνια έλεγα ότι δεν ήθελα να κάνω παιδί και ότι είμαι μια χαρά. Η ανάγκη μου όμως για υιοθεσία γεννήθηκε εκεί. Έλεγα δηλαδή ότι "εγώ θέλω να έχω ένα παιδί από εδώ". Ήταν πολλές οι στιγμές που λύγισα και νομίζω ότι οι πιο δύσκολες στιγμές που έχω ζήσει μέχρι τώρα ήταν εκεί. Θέλω να πω όμως ότι ποτέ δεν λύγισα για τον σκοπό μου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ