Πρίγκιπας Έντουαρντ: Αναλαμβάνει περισσότερα βασιλικά καθήκοντα λόγω της ασθένειας του Βασιλιά Καρόλου – Χαρακτηρίζεται ως ο royal με την «ατσάλινη πυγμή» (φωτό)

«Πραγματικά σκληρός τύπος»

Αυτή την περίοδο το Παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει βαριά ασθενείς τον Βασιλιά Κάρολο και της Πριγκίπισσας Κέιτ και τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Πρέπει κάποιος να αναλάβει το «φορτίο» και περισσότερα βασιλικά καθήκοντα τώρα που ο μονάρχης της Αγγλίας είναι σε άσχημη κατάσταση υγείας.

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν μπορεί αφού πρέπει να βοηθάει την σύζυγο του, Πριγκίπισσα Κέιτ που επίσης έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

Συνεπώς θα αναλάβει τα «ηνία», ο μικρός αδερφός του Καρόλου, ο Πρίγκιπας Έντουαρτ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, ο αδελφός ενδέχεται να γίνει προσωρινά ο πρωταγωνιστής της βασιλικής οικογένειας.

Ο δούκας του Εδιμβούργου, που είναι το μικρότερο παιδί του πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας Ελισάβετ Β', αναλαμβάνει πλέον περισσότερες βασιλικές ευθύνες, μετά το διπλό σοκ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η βασίλισσα Καμίλα έχει αναλάβει τουλάχιστον 13 επιπλέον βασιλικές υποχρεώσεις από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο ο Κάρολος.

Σύμφωνα με πηγές της Telegraph, η Καμίλα είναι «ανθεκτική» και «αφοσιωμένη» στο βασιλικό της καθήκον και «θα αναλάβει να κάνει οτιδήποτε της ζητηθεί».

Θα τα καταφέρει ο Πρίγκιπας Έντουαρτ;

Η Telegraph γράφει πως ο Πρίγκιπας Έντουαρντ θα μπορούσε να γίνει ο πρωταγωνιστής του Παλατιού, ενώ ένας πρώην θηροφύλακας του Μπάλμοραλ είπε πως πρόκειται για έναν «πραγματικά σκληρό τύπο».

Για την «ατσάλινη πυγμή» του δούκα του Εδιμβούργου κάνουν λόγο οι ειδικοί που σχετίζονται με τη βασιλική οικογένεια, οι οποίοι τονίζουν πως το περασμένο έτος χειρίστηκε 297 βασιλικές υποχρεώσεις. 

Πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό μετά τον βασιλιά Κάρολο και την αδελφή του Άννα, η οποία συμμετέχει επίσης δυναμικά, κουβαλώντας μια σειρά από «βάρη».

Λίγα λόγια για τον μικρό αδερφό του Καρόλου

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και πήρε πτυχίο το 1986. 

instagram

Στις 10 Μαρτίου έγινε 60 ετών, ενώ έχει αποκτήσει δύο παιδιά από τον γάμο του με τη σύμβουλο δημοσίων σχέσεων Σόφι Ρις-Τζόουνς.

Διαβάστε ακόμα: Πρίγκιπας Edward & Πριγκίπισσα Sophie: Το ανερχόμενο «ήσυχο» ζευγάρι στο ανεμοδαρμένο Buckingham – Η παρηγοριά των Άγγλων που ξέμειναν από royals (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ