Η άγνωστη αδερφή της Lady Diana - Ο γάμος της Sarah McCorquodale με γεωργό αντί του σημερινού Βασιλιά Καρόλου - Έμπιστη του γαμπρού συνέβαλε στο "συνοικέσιο"

Η μεγαλύτερη εκ των τεσσάρων αδερφών

Έχουν ακουστεί τόσα πολλά όλα αυτά τα χρόνια για την αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Σενάρια για την απώλεια της, όλα όσα γίνονταν στο γάμο της με τον Κάρολο, απιστίες, παράλληλες σχέσεις ...

Ωστόσο, δεν είχαμε "ψάξει" περισσότερο για την μεγαλύτερη αδερφή της, την Sarah McCorquodale.

Η lady Sarah McCorquodale είχε σημαντικό ρόλο στο ειδύλλιο του Καρόλου με την Νταϊάνα.

«Τους σύστησα», είπε η lady Sarah για τον Κάρολο και την Νταϊάνα πριν από τον γάμο τους. «Είμαι ο Έρως».

instagram @diana.my.princess_

Το αρχικό σενάριο: Ο γάμος μεταξύ της Sarah και του Καρόλου

Τρία χρόνια νωρίτερα υπήρχαν έντονες φήμες ότι η lady Sarah θα ήταν εκείνη που θα παντρευόταν τον Κάρολο. 

Γνωρίστηκαν σε αγώνα πόλο το 1977, σε μια εποχή κατά την οποία ο διάδοχος του θρόνου ήταν από τους πιο περιζήτητους εργένηδες.

Ο Κάρολος πλησίαζε τότε τα 30. Η λαίδη Σάρα έδωσε ένα απότομο τέλος στις φήμες το 1978 μετά από ένα ταξίδι για σκι με τον πρίγκιπα στο ελβετικό θέρετρο Κλόστερς.

«Ήταν θαυμάσιες διακοπές, αλλά δεν τίθεται θέμα αρραβώνα», είχε εξομολογηθεί στους δημοσιογράφους.

instagram @nosorrog



Η 22χρονη Sarah είχε πει: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να τον παντρευτώ. Δεν είμαι ερωτευμένη μαζί του, και δεν θα παντρευόμουν κανέναν που δεν αγαπώ, είτε ήταν σκουπιδιάρης είτε ο βασιλιάς της Αγγλίας. Αν μου το ζητούσε, θα τον απέρριπτα. Θα παντρευόμουν μόνο από αγάπη».

Διαβάστε ακόμη: Vintage pic: Μικρή Πριγκίπισσα Νταϊάνα με τον αδερφό & την μητέρα τους – Η απίστευτη ομοιότητα με την εγγονή της Σάρλοτ (φωτό & βίντεο)

Αφού έσβησαν τα φώτα από πάνω της σιγά σιγά το ενδιαφέρον στρεφόταν προς την Νταϊάνα.

Η γνωριμία του Καρόλου με την Lady D έγινε στο αρχοντικό Althorp της οικογένειας Spencer στο Northamptonshire.

Παράλληλα, η lady Sarah είχε γνωρίσει τον Neil McCorquodale, έναν αγρότη και πρώην αξιωματικό της Coldstream Guards.

Παντρεύτηκαν με μια απλή τελετή στις 17 Μαΐου 1980, στην εκκλησία St Mary's Church, στο χωριό Great Brington, κοντά στο Althorp, και η δεξίωση έγινε στο σπίτι της οικογένειας.

Ο αρραβώνας της Νταϊάνα ήταν ένα "υπερθέαμα" και αποτέλεσε διεθνή είδηση όταν ανακοινώθηκε, στις 24 Φεβρουαρίου 1981.

Ο γάμος, στο St Pauls στις 29 Ιουνίου του ίδιου έτους, μεταδόθηκε παγκοσμίως από την τηλεόραση σε 750 εκατομμύρια ανθρώπους.

Διαβάστε ακόμη: Όταν ο Κάρολος παντρεύτηκε τη Λαίδη Νταϊάνα - Σπάνιες φωτογραφίες & βίντεο από τον "γάμο του αιώνα" που έγινε πριν 39 χρόνια

Ο ναός του Αγίου Παύλου επιλέχθηκε εν μέρει επειδή μπορούσε να χωρέσει περισσότερους ανθρώπους από το Αββαείο του Ουέστμινστερ - τον παραδοσιακό τόπο τέλεσης βασιλικών γάμων. Υπολογίζεται ότι 600.000 άνθρωποι παρατάχθηκαν στη διαδρομή.

Παρόλο που ακολούθησαν πολύ διαφορετικές πορείες -η μία πριγκίπισσα, η άλλη σύζυγος αγρότη-, ήταν δεμένες.



Οι καλές σχέσεις των αδερφών Spencer

Η lady Sarah -ή lady Sarah McCorquodale, όπως είχε γίνει πλέον- συνόδευε συχνά την Νταϊάνα σε επίσημες επισκέψεις ως μία από τις κυρίες των τιμών. 

Η Νταϊάνα την εμπιστευόταν ακράδαντα.

Συχνά, μάλιστα τη βοηθούσε με τα παιδιά της, πρίγκιπα Χάρι και Γουίλιαμ, μιάς και η Sarah ήταν επίσης μητέρα τριών παιδιών.

Διαβάστε ακόμη: Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η συγκινητική ανάρτηση του αδελφού της, 26 χρόνια από το θάνατό της

Η αγαπημένη θεία

H 69χρονη σήμερα, μαζί με τον 75χρονο Βασιλιά παρέλαβαν τη σορό της Νταϊάνα στις 31 Αυγούστου του 1997.

Μαζί με την τρίτη αδελφή της Τζέιν, 67 ετών, φρόντιζαν να προσέχουν τα ανίψια τους, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι.

Η αγαπημένη θεία ήταν, επίσης παρούσα στον γάμο του Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον το 2011, στον γάμο του Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ το 2018, καθώς και στη βάφτιση του γιου τους Άρτσι τον επόμενο χρόνο.

instagram @royalwatcherdiary

Ο απλός γάμος της lady Sarah

Στον γάμο της lady Sarah, η νύφη μετέφερε μια κλασική ανθοδέσμη με λευκά λουλούδια και φορούσε ένα δαντελένιο φόρεμα με ψηλό λαιμό, μαζί με την τιάρα της οικογένειας Spencer.

Η τιάρα, η οποία κατασκευάστηκε από τον οίκο Garrard, έχει περίτεχνο σχέδιο από στιλιζαρισμένα λουλούδια διακοσμημένα με διαμάντια σε ασημένια πλαίσια.

Λέγεται ότι χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και δόθηκε στη γιαγιά της Νταϊάνα, στη Cynthia, υποκόμισσα Althorp, από τη μακρινή συγγενή lady Sarah Spencer ως γαμήλιο δώρο το 1919.

Διαβάστε ακόμη: Σάλος στο twitter με τη "Βασίλισσα" Καμίλα - "Π@#&σουν με τον Κάρολο και φωτογραφιζόσουν την ίδια στιγμή με την αείμνηστη πριγκίπισσα" (φωτό)

Παρόλο που η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν ήταν παράνυμφος στον γάμο της μεγαλύτερης αδελφής της, η κόρη της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, lady Sarah Chatto, ήταν.

Στο σήμερα ...

Η lady Sarah και ο Neil McCorquodale είναι ακόμα μαζί και έχουν τρία ενήλικα παιδιά: την Emily Jane, τη Celie Rose και τον George Edmund.

Το ζευγάρι απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή κοντά στο Γκράνθαμ του Λίνκολνσαϊρ, όπου υπηρέτησε για έναν χρόνο ως ανώτατος σερίφης του Λίνκολνσαϊρ το 2009. Το 2010 έγινε πρόεδρος της κυνηγετικής λέσχης Belvoir Hunt.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ