Σοκαριστικό βίντεο από κατάρρευση γέφυρας στις ΗΠΑ: Τη χτυπά πλοίο και διαλύεται σαν χάρτινο πύργος - Δεκάδες αυτοκίνητα στο νερό, άγνωστος αριθμός θυμάτων

Το φορτηγό πλοίο χτυπά τη γέφυρα, ξεσπά φωτιά και δεκάδες οχήματα που τη διέσχιζαν πέφτουν στο νερό

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε η γέφυρα «Francis Scott Key Bridge» που συνδέει Βαλτιμόρη με Μέριλαντ, στις ΗΠΑ, όταν ένα φορτηγό πλοίο με κοντέινερ έπεσε επάνω της. 

Γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) έγινε γνωστό ότι ένα μεγάλο πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να καταρρεύσει το μεγαλύτερο μέρος της, πραγματικά μεμιάς, σαν χάρτινος πύργος.

Η γέφυρα που χτυπήθηκε είναι μια τεράστια χαλύβδινη κατασκευή στο πλαίσιο του Αυτοκινητοδρόμου 695 στον ποταμό Patapsco, νοτιοανατολικά της μητροπολιτικής περιοχής της Βαλτιμόρης.

Οχήματα έχουν πέσει στο νερό, αλλά και άνθρωποι, μεταδίδει το BBC. Δεν ήταν ξεκάθαρο πόσα οχήματα βρίσκονταν στη γέφυρα, αλλά σίγουρα υπήρχε ένα μεγάλο φορτηγό, σημειώνει το CBS. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή θύματα, ωστόσο οι Αρχές φοβούνται για το χειρότερο σενάριο και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Ο Kevin Cartwright, διευθυντής επικοινωνίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βαλτιμόρης, είπε στο BBC ότι «έως και επτά άτομα και αρκετά οχήματα» έχουν πέσει στο ποτάμι, ενώ η αστυνομία της πόλης επιβεβαίωσε ότι δεν αποκλείεται να έχουν πέσει και εργάτες στα νερά.

Τα βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης όταν το φορτηγό-πλοίο ακουμπά τη γέφυρα κάνουν ήδη τον γύρο του Διαδικτύου και προκαλούν σοκ.

Η γέφυρα Francis Scott Key Bridge

Η γέφυρα χτίστηκε το 1977 και αναφέρεται τοπικά ως η γέφυρα Key, η οποία αργότερα πήρε το όνομά της από τον συγγραφέα του αμερικανικού εθνικού ύμνου. Η γέφυρα έχει συνολικό μήκος πάνω από 1,2 μίλια.Ηταν μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες συνεχούς δικτύωσης στον κόσμο κατά την ολοκλήρωσή της, σύμφωνα με την National Steel Bridge Alliance.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ