Άκης Πετρετζίκης: Μια πανεύκολη συνταγή για brownies που ψήνονται στον φούρνο μικροκυμάτων σε 6 λεπτά!

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σε 6 λεπτά θα έχετε το πιο σοκολατένιο γλυκό!

Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για τη φόρμα

  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

  • αυγά, μεσαία

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 50 γρ. κακάο

  • 100 γρ. κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα, λιωμένη

  • κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  • Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.

  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι, και ανακατεύουμε.

  • Τοποθετούμε μια σίτα πάνω από το μπολ και ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο για να τα κοσκινίσουμε. 

  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, τη ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. 

  • Αλείφουμε με βούτυρο ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 26 εκ. (ή κάποιο που να χωράει στον φούρνο μικροκυμάτων).

  • Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας, αλείφουμε και τη λαδόκολλα με βούτυρο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

  • Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε για 6 λεπτά στα 800 Watt.

  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

  • Περιχύνουμε με τις λιωμένες κουβερτούρες, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ