Ο διασημότερος Βέλγος σχεδιαστής αποχαιρετά τον κόσμο της μόδας - Οι εμβληματικές δημιουργίες του, που "έντυσαν" τη Βασίλισσα Ματθίλδη & τη γειτόνισσα της Βασίλισσα Μάξιμα (φωτό)

Ρούχα που άφησαν εποχή

Το τελευταίο διάστημα υπήρχε έντονη φημολογία γύρω από το όνομα του Dries Van Noten για την απόσυρση του.

Σύμφωνα με πηγές της βιμοηχανίας, αναζητούσε όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα τον διάδοχο του.

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο instagram, o Βέλγος σχεδιαστής, εξέχον μέλος των "Antwerp Six" και κορυφαίος του ready-to-wear επιβεβαίωσε ότι αποχωρεί τον Ιούνιο, μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στη μόδα. 

Συγκεκριμένα, μοιράστηκε την επίσημη αποστολή την οποία υπέγραψε ο ίδιος.

"Εν ευθέτω χρόνω, θα ανακοινώσουμε τον σχεδιαστή που θα συνεχίσει την ιστορία", δήλωσε ο Van Noten. "Προετοιμαζόμουν για αυτή τη στιγμή εδώ και καιρό και νιώθω ότι ήρθε η ώρα να αφήσω χώρο σε μια νέα γενιά ταλέντων που θα φέρουν το όραμά τους στο brand".

Η λίστα με τους πιθανούς διαδόχους του σχεδιαστή περιλαμβάνει πολλά υποσχόμενους σχεδιαστές, οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε πρόσφατους διορισμούς creative directors, μεταξύ άλλων στους Tod's, Bally, Alexander McQueen και Moschino.


"Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι θα κάνουν εξαιρετική δουλειά", ανέφερε ο Van Noten στο WWD, ενώ σημείωσε ότι θα συνεχίσει να εμπλέκεται με το brand από διαφορετικές (πιθανότατα διοικητικές) θέσεις.

Οι εμβληματικές του δημιουργίες όπως τις φόρεσαν η Βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας και η Βασίλισσα Ματθίλη του Βελγίου.

Image

Queen Maxima wore Dries Van Noten Beau Double-breasted Twill Blazer and trousers

Οι δύο stylish royals είχαν πραγματοποιήσει εμφανίσεις, στις οποίες επέλεξαν σύνολα με την υπογραφή του ταλαντούχου σχεδιαστή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ