8 παιδιά & 1 γυναίκα πέθαναν από δηλητηρίαση: Έφαγαν κρέας θαλάσσιας χελώνας – Η σπάνια χελωνοτοξίνη που «σκοτώνει» (βίντεο)

Εκτός από τα 9 άτομα που πέθαναν, ακόμα 78 νοσηλεύτηκαν μετά από κατανάλωση κρέατος θαλάσσιας χελώνας

Μία σπάνια λιχουδιά που τρώνε οι άνθρωποι στη Ζανζιβάρη κόστισε τη ζωή σε 9 ανθρώπους, εκ των οποίων τα 8 ήταν παιδιά.

Οι τουρίστες στο νησί Pemba, είχαν πάει για διακοπές στη εξωτική χώρα πέθαναν από κατανάλωση κρέατος θαλάσσιας χελώνας.

Άλλα 78 άτομα νοσηλεύτηκαν μετά την κατανάλωση του κρέατος, το οποίο λέγεται ότι έχει γεύση σαν βόειο κρέας με υφή που μπορεί να συγκριθεί κατά προσέγγιση με καλαμάρι ή αλιγάτορα.

Ο γυναίκα που πέθανε ήταν η μητέρα ενός από τα παιδιά που είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα.

Ο ιατρός της περιφέρειας Mkonai, Dr Haji Bakari είπε ότι το κρέας καταναλώθηκε στις 5 Μαρτίου και ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις που διεξήχθησαν επιβεβαίωσαν ότι όλα τα θύματα είχαν φάει κρέας θαλάσσιας χελώνας.

Οι αρχές της Ζανζιβάρης έστειλαν ομάδα διαχείρισης καταστροφών στην περιοχή με σκοπό να προέτρεψε τους ανθρώπους να αποφύγουν την κατανάλωση θαλάσσιων χελωνών.

Η ακριβής αιτία του χελονοτοξισμού δεν είναι γνωστή, αλλά πιστεύεται ότι συνδέεται με τις χελώνες που τρώνε δηλητηριώδη φύκια, σύμφωνα με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Turtle Foundation.

Το 2021, επτά άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός τρίχρονου πέθαναν στο νησί Pemba αφού έφαγαν δηλητηριώδες κρέας χελώνας.
Περιπτώσεις χελοντοξισμού έχουν επίσης αναφερθεί στην Ινδονησία, τη Μικρονησία και στα νησιά του Ινδικού Ωκεανού της Ινδίας.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ