Τι μπορεί να σκέφτονται όλη μέρα οι γατούλες ; Το παιχνίδι, το σνακ, την ξεκούραση ; Είναι πάντως πολυάσχολες !

Ας μάθουμε!

Τι σκέφτονται οι γάτες όλη μέρα
Οι γάτες είναι αινιγματικά πλάσματα που έχουν κατακτήσει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. 

Συχνά φαίνεται να έχουν μια μυστηριώδη και ανεξάρτητη φύση και πολλοί ιδιοκτήτες γατών αναρωτιούνται τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό των αιλουροειδών φίλων τους.

Αν και δεν μπορούμε να διαβάσουμε με ακρίβεια τις σκέψεις μιας γάτας, μπορούμε να κάνουμε τεκμηριωμένες υποθέσεις με βάση τη συμπεριφορά τους, τα ένστικτά τους και την επιστημονική έρευνα. 

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι μπορεί να σκέφτονται οι γάτες όλη μέρα.

Η επιδίωξη της άνεσης
Ένα πράγμα που πιθανότατα απασχολεί το μυαλό μιας γάτας για ένα μεγάλο μέρος της ημέρας είναι η αναζήτηση άνεσης

Οι γάτες είναι γνωστές για την αγάπη τους για τα ζεστά και άνετα μέρη, οπότε η εύρεση του τέλειου μέρους για να κοιμηθεί είναι προτεραιότητα. 

Είτε πρόκειται για ένα ηλιόλουστο περβάζι παραθύρου, μια μαλακή κουβέρτα ή τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σας, οι γάτες έχουν μια απίστευτη ικανότητα να εντοπίζουν τα πιο άνετα σημεία στο σπίτι σας.

Κυνηγετικά ένστικτα
Οι γάτες είναι φυσικοί κυνηγοί, και παρόλο που μπορεί να μην χρειάζεται πλέον να κυνηγούν για την τροφή τους, τα αρπακτικά τους ένστικτα παραμένουν ισχυρά

Μεγάλο μέρος της ημέρας τους μπορεί να περνούν “κυνηγώντας” παιχνίδια – φανταστικά θηράματα ή ακόμη και ανυποψίαστα έντομα που βρίσκουν το δρόμο τους προς το εσωτερικό του σπιτιού. 

Αυτή η πνευματική διέγερση είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία τους.

Κοινωνική αλληλεπίδραση
Σε αντίθεση με το στερεότυπο της αποστασιοποίησης, πολλές γάτες αποζητούν την κοινωνική αλληλεπίδραση. Οι γάτες συχνά σκέφτονται τους ανθρώπινους συντρόφους τους και μπορεί να περνούν μέρος της ημέρας τους αναζητώντας προσοχή, χρόνο για παιχνίδι ή απλώς παρατηρώντας τους ανθρώπους τους από απόσταση. 

Είναι μετρ του χειρισμού της γλώσσας του σώματος και μπορούν να επικοινωνήσουν τις επιθυμίες τους μέσω ανεπαίσθητων ενδείξεων.

Επικράτεια και όρια
Οι γάτες είναι εδαφικά ζώα και έχουν έντονη αίσθηση της επικράτειάς τους

Μπορεί να περνούν χρόνο περιπολώντας την επικράτειά τους, σημαδεύοντάς την με σημάδια μυρωδιάς και υπερασπίζοντας την από τους εισβολείς, ακόμη και αν αυτοί οι εισβολείς είναι απλώς άλλες γάτες της γειτονιάς έξω από το παράθυρο.

Δείτε ακόμη:Οι 6 τρυφεροί λόγοι για τους οποίους το αγαπημένο σας αιλουροειδές κατοικίδιο προτιμάει να κουρνιάζει κοντά στο πόδια σας !

Γεύματα και σνακ
Για τις περισσότερες γάτες, το φαγητό αποτελεί σημαντικό κίνητρο. Πιθανόν να σκέφτονται το επόμενο γεύμα ή λιχουδιά και μπορεί ακόμη και να το “ζητούν” μέσω νιαουρισμάτων ή σπρώχνοντας το μπολ με το φαγητό τους. 

Η προσμονή ενός νόστιμου γεύματος μπορεί να αποτελέσει πηγή ενθουσιασμού για πολλές γάτες.

Καλλωπισμός και φροντίδα
Οι γάτες είναι γνωστές για τις σχολαστικές τους συνήθειες περιποίησης. Ξοδεύουν σημαντικό χρόνο για να καθαρίζονται, όχι μόνο για να παραμένουν καθαρές αλλά και για να δεθούν με άλλες γάτες και να εδραιώσουν τη μυρωδιά τους. 

Δείτε ακόμη:«Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;» - Δε θα ξαναπείτε αυτή τη φράση, αφού θα γνωρίζετε τί θέλει να σας πει με κάθε κίνηση η γατούλα σας

Αυτή η ρουτίνα αυτοφροντίδας είναι απαραίτητη για την καθημερινότητά τους.

Εξερεύνηση και παιχνίδι
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα mypet.gr, οι γάτες είναι από τη φύση τους περίεργα πλάσματα και συχνά περνούν χρόνο εξερευνώντας το περιβάλλον τους

Είτε πρόκειται για τη διερεύνηση ενός νέου κουτιού, είτε για το σκαρφάλωμα στα έπιπλα, είτε για το κυνήγι ενός φτερωτού παιχνιδιού, το παιχνίδι και η εξερεύνηση είναι απαραίτητες για την ψυχική και σωματική τους υγεία.

Ύπνος και χαλάρωση
Οι γάτες είναι πρωταθλητές στον ύπνο και μπορούν να κοιμούνται για σημαντικό μέρος της ημέρας. 

Ο υπνάκος τους επιτρέπει να εξοικονομούν ενέργεια για τις δραστήριες νυχτερινές ώρες τους. Όταν δεν κυνηγούν, δεν παίζουν ή δεν αλληλεπιδρούν, πιθανότατα θα βρείτε τη γάτα σας να παίρνει έναν υπνάκο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ