Ο Δούκας Εδουάρδος του Εδιμβούργου γιορτάζει! Έγινε 60 ετών & το παλάτι του εύχεται με μοναδικό τρόπο (φωτό-βίντεο)

Η ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό

Ιδιαίτερη είναι η σημερινή μέρα για την Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, καθώς ο Δούκας Εδουάρδος του Εδιμβούργου έχει γενέθλια.

Ο πρίγκιπας έγινε 60 ετών και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ του εύχεται μέσα από τον επίσημο λογαριασμό στο instagram με ένα σύντομο βιντεάκι.

"Ευχόμαστε στον Δούκα του Εδιμβούργου πολύ χαρούμενα 60α γενέθλια σήμερα!", σημειώνεται στη λεζάντα της ανάρτησης.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα reel με μία συλλογή φωτογραφιών του εορτάζοντα από την ανήλικη έως την ενήλικη ζωή του.

Ενσταντανέ από διάφορες καταστάσεις της ζωής του ξεκινώντας από το 1964 που γεννήθηκε και καταλήγοντας στο 2024.

Μία μέρα νωρίτερα, πάλι μέσα από το Instagram είχε δημοσιευτεί ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο του Εδουάρδου, καθώς ποζάρει στο φακό του Chris Jelf με τα δύο πιστά σκυλιά του.

"Με αφορμή τα 60ά γενέθλια του Δούκα του Εδιμβούργου αύριο, η Αυτού Μεγαλειότητα Ο Βασιλιάς έχει ευχαρίστως διορίσει την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα στο Αρχαιότερο και Ευγενέστερο Τάγμα, "Order of the Thistle", την υψηλότερη τιμή στη Σκωτία." επισημαίνεται.

Ο Πρίγκιπας Εδουάρδος, Δούκας του Εδιμβούργου  είναι μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας. Είναι ο τρίτος γιος (τέταρτο παιδί) της Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου. Κατά τη γέννησή του ήταν τρίτος στη γραμμή διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ενώ σήμερα είναι δέκατος τρίτος

Ο Εδουάρδος Αντώνιος Ριχάρδος Λουδοβίκος γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1964 στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ του Λονδίνου. Είναι γιος της Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου. Βαπτίστηκε στις 2 Μαΐου 1964 στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

instagram @tatlermagazine

Φοίτησε αρχικά στο σχολείο "Heatherdown School" στο Μπέρκσιρ της Αγγλίας και στη συνέχεια στο "Gordonstoun" στην βορειοανατολική Σκωτία, όπου είχε φοιτήσει μεταξύ άλλων ο πατέρας του και ο αδερφός του, Κάρολος.

Από το 1982 έως το 1983, φοίτησε στο προπαρασκευαστικό σχολείο "Whanganui Collegiate School" στην Νέα Ζηλανδία. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, και έλαβε πτυχίο (BA) το 1986, με βαθμό «λίαν καλώς».



twitter

Στις 19 Ιουνίου 1999, ο Εδουάρδος παντρεύτηκε την Σόφι Ρυς-Τζόουνς, σύμβουλο δημοσίων σχέσεων. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά:

Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ (γενν. 2003).

Ιάκωβος, Κόμης του Ουέσσεξ (γενν. 2007).


Τίτλοι

Με τον γάμο του, το 1999 ο πρίγκιπας Εδουάρδος απέκτησε τον τίτλο του Κόμη του Ουέσσεξ. Επίσης, του αποδόθηκε ο δευτερεύοντας τίτλος του Υποκόμη του Σέβερν.

Στις 10 Μαρτίου του 2019 η μητέρα του Εδουάρδου βασίλισσα Ελισσάβετ Β΄ έδωσε στον γιο της τον επιπρόσθετο τίτλο του Κόμη του Φόρφαρ.

Διαβάστε ακόμη: Πρίγκιπας Edward: Γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια ως Δούκας του Εδιμβούργου- Ο πιο σεμνός γιος της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ

Στις 10 Μαρτίου του 2023, ανήμερα των 59ων γενεθλίων του, ο Εδουάρδος εχρίσθη Δούκας του Εδιμβούργου από τον αδελφό του, Κάρολο Γ΄. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ