Η αλήθεια για τη σεξουαλική ζωή του Cary Grant – Επιτέλους αποκαλύφθηκε: 5 γάμοι, δεσμοί με Γκρέις Κέλι και Σοφία Λόρεν – Τελικά του άρεσε ο Ράντολφ Σκοτ (φωτό & βίντεο)

Η πολυτάραχη ζωή του Κάρι Γκαρντ

Ο Cary Grant (Κάρι Γκραντ) ήταν ένας από τους μεγάλους σταρ του Hollywood, περιζήτητος από τα studios για περισσότερα από 40 χρόνια έχοντας πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 70 ταινίες.

Ήταν ένας ηθοποιός που παντρεύτηκε πέντε φορές, την τελευταία φορά με μια γυναίκα 46 χρόνια νεότερή του, απέκτησε όμως μόνο ένα παιδί, μια κόρη την Τζένιφερ Γκραντ. Και δεν ήταν μόνο οι γάμοι στην πολυτάραχη ζωή του σπουδαίου ηθοποιού. Τα φλερτ τους με μια σειρά από καλλονές, όπως η Γκρέις Κέλι και η Σοφία Λόρεν έχουν μείνει στην ιστορία. 

Το 1970 του απένειμαν Τιμητικό Όσκαρ για την προσφορά του στο χώρο του κινηματογράφου. 

Πέθανε το 1986 μετά από εγκεφαλικό στην Αϊόβα.

Όμως παρά το γεγονός ότι τα κινηματογραφικά στούντιο τον παρουσιάσουν αδηφάγο ετεροφυλόφιλο, στο ευρύ κοινό, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

«Ποιον πιστεύει ότι κοροϊδεύει;» ρώτησε κάποτε η διαβόητη αρθρογράφος του Χόλιγουντ, Hedda Hopper.

Αναφερόταν σε ψιθύρους ότι ο Γκραντ ήταν ομοφυλόφιλος. Η συζήτηση για τη σεξουαλικότητα ενός ειδώλου που κάποτε είπε ότι «το να κάνεις έρωτα είναι η καλύτερη μορφή άσκησης» μαίνεται εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Οι γυναίκες στη ζωή του Γκραντ –όπως οι γυναίκες του και το μοναχοπαίδι του– τείνουν να επιμένουν ότι ήταν στρέιτ, αλλά οι άντρες, ειδικά οι γκέι, ήλπιζαν να διαφέρει.

Ένας στενός φίλος του ηθοποιού στα τελευταία του χρόνια αποκάλυψε ότι Γκραντ του είπε ότι είχε τουλάχιστον μια ομοφυλοφιλική ερωτική σχέση. Και ήταν με τον συμπατριώτη του Randolph Scott, τον άνθρωπο του οποίου η αντισυμβατική ζωή με τον Γκραντ ανέκαθεν προκαλούσε.

Ερωτευμένος με τον Σκοτ

Στη δεκαετία του 1930, έγιναν αχώριστοι όταν άρχισαν να ζουν μαζί σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι στο Μαλιμπού που ονομαζόταν «Bachelor Hall». Μοιραζόντουσαν το ίδιο σπίτι για σχεδόν 12 χρόνια, επέμεναν ότι αποσκοπούσε κυρίως στην εξοικονόμηση χρημάτων και η φιλία τους ήταν πλατωνική.

Σύμφωνα με τον πρώην συντάκτη του περιοδικού Fan, Bill Royce, έθιξε το ευαίσθητο θέμα του Scott με τον Grant το 1976 όταν ήταν 72 ετών – δεν έπαιζε πια και έτσι δεν ανησυχούσε πλέον για τη διατήρηση της φήμης του.

Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Vanity Fair αναφέρει ότι ο Γκραντ «διέθετε αρκετές ώρες για να παραδεχτεί στον Ρόις ότι ήταν ερωτευμένος με τον Σκοτ ​​από τις πρώτες μέρες του στο Χόλιγουντ».

Ο Royce ισχυρίζεται ότι το αστέρι του To Catch A Thief του Alfred Hitchcock και το North By Northwest του είπε: «Έχεις ακούσει ποτέ για την κατάρρευση της βαρύτητας; Κάποιοι το λένε αγάπη με την πρώτη ματιά. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το ένιωθα για κανέναν».

Είπε στον Royce ότι ούτε αυτός ούτε ο Scott ήταν γκέι ή στρέιτ «αλλά κάπου στο ενδιάμεσο», ότι είχαν τους άρεσαν οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες και ότι «ο Σκοτ ​​δεν ήθελε ποτέ τον Γκραντ με τον ίδιο τρόπο που ο Γκραντ ήθελε τον Σκοτ».

Ο Γκραντ συνέχισε λέγοντας ότι έκαναν σεξ, συχνά άβολα, και ότι συνδέθηκαν ρομαντικά, λέγοντας στον Ρόις: «Δεν υπήρχε περίπτωση ο Ράντι να πειραματιζόταν μαζί μου… αν δεν με αγαπούσε πραγματικά σε κάποιο βαθύ επίπεδο».

Ο Ρόις έχει μιλήσει στο παρελθόν για συζητήσεις για τον Σκοτ, ο οποίος πέθανε το 1987 μετά από 43 χρόνια γάμου με τη δεύτερη σύζυγό του Πατρίσια Στίλμαν, αλλά οι αποκαλύψεις του για όσα του είπε ο Κάρι Γκραντ δεν ήταν ποτέ τόσο σαφείς.

Από ομοφυλόφιλος έγινε… στρέιτ

Πριν από μερικά χρόνια, είπε στον βιογράφο του Grant, Scott Eyman, ότι ο ηθοποιός είχε παραδεχτεί ότι ήταν «βασικά ομοφυλόφιλος ως νεαρός άνδρας, αργότερα αμφιφυλόφιλος, αργότερα ακόμη στρέιτ» και ότι η ομοφυλοφιλία ήταν «μέρος του ταξιδιού, όχι απαραίτητα ο τελικός προορισμός».

Ο Royce αποκάλυψε επίσης ότι ο Grant επηρεάστηκε από τις Kinsey Reports, αμφιλεγόμενες ακαδημαϊκές μελέτες για την ανθρώπινη σεξουαλική συμπεριφορά, οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σεξουαλικότητα πολλών ανθρώπων βρίσκεται σε ένα φάσμα αντί να ορίζεται αυστηρά.

Ο Ρόις είπε στον Εϊμάν: «Η αίσθηση μου ήταν ότι έβρισκε την ομοφυλοφιλική ζωή χωρίς ανταμοιβή. Καθώς μεγάλωνε, ήθελε παιδιά και δεν πίστευε ότι είχε καμία πιθανότητα να αποκτήσει παιδί όσο ζούσε αυτή τη ζωή».

Άλλοι άντρες ισχυρίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια ότι ο Γκραντ ήταν ομοφυλόφιλος ή αμφιφυλόφιλος, αλλά, σε μια εποχή που ο σοδομισμός ήταν παράνομος στις ΗΠΑ και η ομοφυλοφιλία που τελείωνε αμέσως την καριέρα στο Χόλιγουντ, δεν μπόρεσε ποτέ να το αποκαλύψει.

Η κόρη του Τζένιφερ

Ωστόσο, τα επιζώντα μέλη της οικογένειας του Γκραντ συνεχίζουν να λένε μια διαφορετική ιστορία. Η ηθοποιός Τζένιφερ Γκραντ, το μοναχοπαίδι του, έχει πει ότι «δεν είδε ποτέ κανέναν υπαινιγμό» ομοφυλοφιλίας.

«Πιστεύω ότι θα το είχα καταλάβει, όχι ότι θα με ένοιαζε», είπε, αν και παραδέχτηκε ότι μπορεί να είχε υποθέσεις νωρίτερα στη ζωή της για τις οποίες δεν γνώριζε ποτέ.

Η Dyan Cannon, η μητέρα της Jennifer και η τέταρτη σύζυγος του Grant, είπε επίσης ότι δεν είδε ποτέ κανένα στοιχείο ότι ο Grant ήταν ομοφυλόφιλος. Χώρισαν μετά από μόλις τρία χρόνια γάμου τη δεκαετία του 1960, είπε, επειδή ήταν ατελείωτα επικριτικός και υπόκειται σε ξαφνικές κρίσεις οργής. «Δεν ήταν η απιστία το πρόβλημα, οι άντρες δεν ήταν το πρόβλημα, εμείς ήμασταν το πρόβλημα», είπε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Νευρωτικός και τσιγκούνης

Φυσικά, οι αναμνήσεις τους για τη μετέπειτα ζωή του δεν έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς ότι ήταν πολύ διαφορετικός όταν ήταν νεότερος ή τη θεωρία ότι οι σεξουαλικές του τάσεις μετατοπίστηκαν με την πάροδο του χρόνου για να ταιριάζουν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του.

Εν τω μεταξύ, κανείς δεν αμφισβητεί ότι, σε αντίθεση με την ομαλή και ακλόνητη περσόνα του στην οθόνη, ο Γκραντ ήταν ένας δύσκολος άνθρωπος με τεράστιες αντιφάσεις.

Η εξωτερικά χαρούμενη προσωπικότητά του έκρυβε μια ζοφερότητα που θα μπορούσε να βυθιστεί στην κατάθλιψη. Εκτός οθόνης, ο Γκραντ υπερασπιζόταν το παραισθησιογόνο ναρκωτικό LSD, ήταν βαθιά νευρωτικός, συγκλονιστικά τσιγκούνης και έλεγχε τις γυναίκες και τους συναδέλφους του.

Ο μοναδικός που αγάπησα

Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο οποίος επέλεξε τον Γκραντ σε μερικές από τις καλύτερες ταινίες του, είπε ότι ήταν ο μόνος ηθοποιός που μπορούσε να προσποιηθεί μια γοητεία που δεν είχε. Αλλά ο Χίτσκοκ είπε επίσης ότι ο Γκραντ ήταν ο μόνος ηθοποιός που αγάπησε ποτέ.

Ο Scott Eyman, συγγραφέας της βιογραφίας του 2020 Cary Grant: A Brilliant Disguise, ισχυρίστηκε τη φρικτή εμπειρία, που του είπαν σε ηλικία 11 ετών ότι η μητέρα του ήταν νεκρή, για να ανακαλύψει 20 χρόνια αργότερα ότι βρισκόταν σε ψυχιατρείο στο Μπρίστολ.

Τον άφησε να ταλαιπωρείται από δια βίου αισθήματα ανεπάρκειας, φόβο εγκατάλειψης και αδυναμία να δημιουργήσει στενές σχέσεις. Τα σημάδια της παιδικής του ηλικίας, είπε ο Eyman, έκαναν επίσης τον Grant να αποτραβηχτεί και να γίνει ο αφοσιωμένος οικογενειάρχης - μια ζωή που, στα τελευταία του χρόνια, ισχυρίστηκε ότι θα προτιμούσε πολύ από το να γίνει σταρ.

Τον έκανε επίσης να παίξει με ασφάλεια στην καριέρα του ως ηθοποιός, απορρίπτοντας σοβαρές ταινίες όπως The Third Man, Lolita και The Man Who Would Be King.

Η σκληρή παιδική ζωή του… Άρτσιμπαλντ

Ο Άρτσιμπαλντ Λιτς, αυτό ήταν το πραγματικό όνομα του Κάρι Γκαντ, γεννήθηκε το 1904 στο εργατικό προάστιο του Μπρίστολ στο Χόρφιλντ από έναν σκληρό, αλκοολικό πατέρα, ο οποίος εργαζόταν ως ράφτης και μια ψυχικά ασταθής μητέρα.

Οι γονείς του, ο Elias και η Elsie, είχαν λίγα χρήματα και μια δύσκολη σχέση που δεν συνήλθε ποτέ μετά τον θάνατο του μεγαλύτερου αδερφού του Grant - του μοναδικού αδερφού του - από μηνιγγίτιδα όταν ήταν μωρό.

Η μητέρα του το 1915, κλείστηκε σε τοπικό ψυχιατρικό ίδρυμα αφού διαγνώστηκε με παρανοϊκή σχιζοφρένεια.

Αντί να παραδεχτεί την αλήθεια, ο πατέρας του είπε αρχικά στον Γκραντ ότι είχε πάει σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο για ένα διάλειμμα. Αργότερα είπε ότι τους είχε αφήσει οριστικά και, τελικά, ότι ήταν νεκρή.

Τον εγκατέλειψε ο πατέρας του

Αυτό επέτρεψε στον πατέρα του, να ξεκινήσει μια σχέση με μια άλλη γυναίκα και να στείλει τον Archie να ζήσει με τη γιαγιά του. Ήταν ένας ακόμη εφιαλτικός πότης – «Μύριζα την κόλαση στην ανάσα της», θυμάται ο Γκραντ.

Σχεδόν εγκαταλειμμένος από τον πατέρα του, δεν πήγαινε σχολείο, τριγυρνώντας γύρω από τις αποβάθρες του Μπρίστολ και φαντασιωνόταν να μπει σε ένα πλοίο που θα τον πήγαινε πολύ μακριά.

Ο θίασος ακροβατών και οι γραβάτες

Τον έδιωξαν στα 14 του και εγγράφηκε σε έναν θίασο ακροβατών της μουσικής αίθουσας, μαθαίνοντας να περπατάει ξυλοπόδαρο. Όταν ο θίασος πήγε για περιοδεία στις ΗΠΑ, τους συνόδευσε με 50 λίρες στην τσέπη.

Στη Νέα Υόρκη, συμπλήρωσε το πενιχρό εισόδημά του πουλώντας γραβάτες από μια βαλίτσα στο Μπρόντγουεϊ και δεν θα επέστρεφε στη Βρετανία μέχρι το 1929, σε ηλικία 25 ετών.

Ο Γκραντ, ο οποίος δεν είχε ποτέ εκπαίδευση υποκριτικής αλλά ήταν επιδέξιος μιμητής άλλων ερμηνευτών.

Απελπισμένος για να απαλλαγεί από τις εργατικές ρίζες του και μια προφορά που οι Αμερικανοί αποκαλούσαν «Κόκνεϊ», ο Γκραντ ελεγε σε συνεντεύξεις ότι είχε πάει στο δημόσιο σχολείο του Μπρίστολ, Κλίφτον Κολλέγιο.

Το 1931 άλλαξε όνομα

Άλλαξε το όνομά του σε Cary Grant το 1931 κατόπιν εντολής της Paramount Pictures, στην οποία υπέγραψε μετά τη μετακόμισή του στο Λος Άντζελες. Εμφανίστηκε στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία το 1932 σε ηλικία 28 ετών, με μια αμερικανική εφημερίδα να προφητεύει ότι το «νεαρό παλικάρι από την Αγγλία» είχε «μεγάλο μέλλον στον κινηματογράφο».

Μερικοί βιογράφοι έχουν υποστηρίξει ότι ο Γκραντ δεν θα είχε παντρευτεί πέντε φορές αν ήταν απλώς γκέι, καθώς μια σύζυγος θα ήταν επαρκής κάλυψη.

Σύμφωνα με τις φίλες του, το πρόσωπο που αγαπούσε περισσότερο ήταν ο εαυτός του. Ο Γκραντ είπε κάποτε στην Γκρέτα Γκάρμπο, «Ωχ, είμαι πολύ χαρούμενος που με γνώρισες».

Το 1934, ο Γκραντ πήγε στο Μπρίστολ και συναντώντας τον πατέρα του σε μια παμπ, έμαθε ότι η μητέρα του δεν ήταν τελικά νεκρή. 

Καθώς προσπαθούσε να επεξεργαστεί την λύπη, ο Γκραντ άρχισε να πίνει πολύ.

Ο βιογράφος του Eyman πιστεύει ότι η σχέση του ηθοποιού με τη μητέρα του ήταν μια ανοιχτή πληγή που δεν επουλώθηκε ποτέ και δεν είχε ποτέ την προσέγγιση που απεγνωσμένα αναζητούσε.

Ο Γκραντ παντρεύτηκε την Τσέριλ την ίδια χρονιά, αλλά κράτησαν λιγότερο από 12 μήνες. Μια φορά ξύπνησε και βρήκε τον έντονα ζηλιάρη σύζυγό της με τα χέρια του γύρω από το λαιμό της.

Κάθε Κυριακή πρωί ο Γκραντ τηλεφωνούσε στη μητέρα του, την οποία είχε μεταφέρει από το ψυχιατρείο σε ιδιωτικό κατάλυμα, και την επισκεπτόταν μια φορά το χρόνο. Αυτές οι επισκέψεις ήταν αγχωτικές. 

Το 1942, παντρεύτηκε τη κληρονόμο του Woolworth, Barbara Hutton – τους έλεγαν χλευαστικά το παρατσούκλι «Cash and Cary» – αλλά χώρισαν μετά από τρία χρόνια. Η νευρωτική Χάτον τον ήθελε στο σπίτι και τον υποπτευόταν ότι είχε σχέση με την Τζίντζερ Ρότζερς. Ο Γκραντ επέμεινε ότι η σχέση ξεκίνησε μετά τον χωρισμό του και του Χάτον.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το γιατί ο Γκραντ ήταν τόσο μεγάλος σταρ του κινηματογράφου. Ο σκηνοθέτης Τζορτζ Κιούκορ είπε ότι ήταν «σχεδόν πολύ όμορφος» ως ηθοποιός, αλλά ουσιαστικά «δεν εξαρτιόταν από την εμφάνισή του».

Σύμφωνα με τον Eyman, αυτό που τον ξεχώρισε ουσιαστικά από άλλους ηθοποιούς ήταν η άρνησή του να ενσωματώσει πτυχές της πραγματικής του προσωπικότητας στους ρόλους που έπαιξε – για αυτόν αυτό θα ήταν πολύ οδυνηρό.

Ο Γκραντ ανέπτυξε τη φήμη ενός από τους πιο έξυπνους επιχειρηματίες στο Χόλιγουντ, αλλά ήταν μίζερος με τα χρήματα. Όταν κάποτε ο ίδιος και ο Ντάγκλας Φέρμπανκς Τζούνιορ διοργάνωσαν ένα πάρτι, ο Γκραντ, ο οποίος ήξερε πώς είναι να είσαι φτωχός, παρουσίασε στον συνοικοδεσπότη του έναν λογαριασμό για 20 σεντς για δύο ρολά χαρτιού υγείας.

«Θα μπορούσε να είναι ένα τρομερό κάθαρμα», είπε ο βοηθός του, ο Ντάντλεϊ Γουόκερ. «Ήσουν τυχερός αν σου έδινε ένα μπουκάλι ανδρική κολόνια πέντε δολαρίων μια φορά το χρόνο για τα Χριστούγεννα».

Το φιλί με τη Γκρέι Κέλι

Όπως οι κυρίες στη ζωή του Γκραντ, ο Γουόκερ ανακάλυψε ότι το αφεντικό του ήταν «κακοπότης» που θα γινόταν «πραγματικά άσχημος και κρύος, γινόταν σαδιστής».

Ο Γκραντ πέρασε χρόνια στη θεραπεία, αλλά είπε είδε τη βοήθεια μόνο όταν η τρίτη σύζυγός του, ηθοποιός, τον έπεισε να δοκιμάσει το ναρκωτικό LSD. Συνέχισε να το παίρνει κατά τη διάρκεια περισσότερων από εκατό συνεδριών θεραπείας. Παράλληλα, γύριζε μερικές από τις πιο διάσημες ταινίες του.

Κάποτε περιγράφοντας τον εαυτό τους είχε πει: «φαντάστηκα τον εαυτό μου σαν ένα γιγάντιο πέος που εκτοξεύεται από τη Γη σαν διαστημόπλοιο».

Ο γάμος με την Betsy έληξε μετά από τρία χρόνια, όταν ο Grant παραβίασε τον βασικό κανόνα του να μην έχει ρομάντζα στα γυρίσματα όπου ερωτεύτηκε τη Sophia Loren ενώ γύριζαν στην Ισπανία.

Η τέταρτη σύζυγός του Ντυάν Κάνον ισχυρίστηκε ότι ο Γκραντ προσπάθησε να «ταΐσει με το ζόρι» το LSD της και να τη μετατρέψει στη «λαμπερή νέα σύζυγο που μπορούσε αβίαστα να ενωθεί ως ένα με τον σύζυγό της».

Ο Γκραντ παντρεύτηκε την πέμπτη και τελευταία σύζυγό του, Μπάρμπαρα Χάρις, 46 χρόνια νεότερή του, το 1981. Οι φίλοι του είπαν ότι δεν ήταν ποτέ πιο ευτυχισμένος, αλλά πέντε χρόνια αργότερα υπέστη ένα τεράστιο εγκεφαλικό ενώ προετοιμαζόταν για μια παράσταση στο Ντάβενπορτ της Αϊόβα και πέθανε. Ήταν 82 ετών.

«Ο Κάρι Γκραντ έκανε θαύματα για τη ζωή μου», του άρεσε να λέει. Το να είσαι ο Archie Leach, ωστόσο, ήταν μια μάλλον πιο ανάμεικτη ευλογία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ