Η Pamela Anderson σε μία συγκλονιστική συνέντευξη - Μιλά για τα no make-up looks - «Αγκαλιάζω την αυτοαποδοχή» (φωτό & βίντεο)

«Θέλω να είμαι καλύτερο πρότυπο» 

Pamela Anderson είναι η εκρηκτική γυναίκα που άφησε το στίγμα της στην δεκαετία των ’90s. 

Ενώ την θυμόμασταν με rock make up και sexy looks, οι τελευταίες της εμφανίσεις μας έχουν εντυπωσιάσει.

Η ηθοποιός μάς έχει συνηθίσει σε no-makeup looks, σπάζοντας τα ταμπού και αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Glamour, η Anderson μίλησε για την απόφασή της να συνεργαστεί με την εταιρεία καλλυντικών Smashbox για την καμπάνια «Isn’t It Iconic» όπου φωτογραφήθηκε από τον φωτογράφο και ιδρυτή της Smashbox, Davis Factor.

Παρόλο που η Anderson είναι βαμμένη στις φωτογραφίες της καμπάνιας, το τελευταίο διάστημα έχει υιοθετήσει ένα φυσικό look. 

Τον Σεπτέμβριο του 2023, η ηθοποιός έγινε πρωτοσέλιδο όταν παρευρέθηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Η Anderson δεν έχει σταματήσει εντελώς να φορά μακιγιάζ, αλλά επιμένει ότι η απουσία του είναι μέρος της νέας φιλοσοφίας ομορφιάς της. «Δεν παίρνω τον εαυτό μου τόσο στα σοβαρά», λέει. «Προφανώς υπάρχει η καμπάνια της Smashbox και η δική μου σειρά περιποίησης δέρματος, αλλά πραγματικά αγκαλιάζω την αυτοαποδοχή. Το μακιγιάζ είναι μια μορφή αυτοέκφρασης και το αγαπώ. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να θυμόμαστε ποιοι είμαστε κάτω από όλα αυτά».

«Ήταν κάτι που ο κόσμος μού ζητούσε να κάνω, να μιλήσω για τις εμφανίσεις μου τη δεκαετία του ’90», λέει. «Σκεφτόμουν: “Χριστέ μου, τότε δεν ήμουν ωραία”. Ίσως τότε να ήμουν το τελευταίο άτομο στο οποίο θα ήθελε να μιλήσει το “Glamour”. Είναι πραγματικά αστείο. Οπότε γελάω με τον εαυτό μου και σκέφτομαι: “Αν περιμένεις αρκετά, όλα θα έρθουν”. Είναι μια πραγματικά διασκεδαστική εμπειρία για μένα να βρίσκομαι τώρα εδώ και να μπορώ να τα ζήσω όλα αυτά».

Παρακάτω, η Anderson αναφέρεται στα δικά της beauty icons, ποια είναι η σχέση της με το μακιγιάζ τώρα και γιατί πιστεύει ότι η αντιγήρανση είναι βασικά… ψέμα.

Για πολλούς θεωρείστε beauty icon. Αυτό σας κάνει να σκέφτεστε πώς δείχνετε ή προσπαθείτε να μην το αφήνετε να σας επηρεάζει;

"Δεν το σκέφτηκα πολύ να μη φορέσω μακιγιάζ στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Ήταν απλώς κάτι που ήθελα να κάνω. Βιώνω αυτό το ταξίδι από την οπτική γωνία του «κοριτσιού της διπλανής πόρτας». Δεν είχα τίποτα να χάσω. Το να αποδέχομαι περισσότερο τον εαυτό μου και να αγκαλιάζω αυτό που είμαι είναι πολύ υγιές, ήταν μια ανάσα φρέσκου αέρα. Ίσως επειδή βρίσκομαι στο επίκεντρο της δημοσιότητας, είναι σημαντικό να κάνω πιο προσεκτικές επιλογές. Αλλά κοιτάζοντας το παρελθόν, έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Είναι ωραίο να βλέπεις τους ανθρώπους να αναπολούν εκείνες τις στιγμές.

Κάποτε ήμουν ένα νεαρό κορίτσι που επηρεαζόταν εύκολα, και εξακολουθώ να επηρεάζομαι. Αλλά τώρα παίρνω πιο σοβαρά τον ρόλο μου και θέλω να είμαι καλύτερο παράδειγμα. Σε αυτή τη βιομηχανία παρασύρεσαι και ξεχνάς ποιος είσαι. Γι’ αυτό ήθελα να βγάλω το μακιγιάζ. Δεν ξέρω ποια θα είναι η επόμενη εμφάνισή μου. Αισθάνομαι ότι είμαι ένα μικρό πείραμα, αλλά το κάνω για τον εαυτό μου. Και ευτυχώς για μένα, μπορώ κάπως να εμπνέω, όταν ζω τη ζωή μου αυθεντικά".

Ποια είναι τα δικά σας beauty icons;

"Είχα πάντα εμμονή με τις ταινίες του Jean-Luc Godard και του Fellini, οπότε πάντα λάτρευα την ομορφιά αυτών των ταινιών και τις πρωταγωνίστριες. Ήταν μια διαφορετική εποχή. Δεν ήταν ψηφιακή. Το μακιγιάζ φαινόταν καλύτερο στο ασπρόμαυρο φιλμ. Έζησα την εποχή όπου το φιλμ των παπαράτσι έγινε ψηφιακό. Φορούσα το ίδιο μακιγιάζ, αλλά έμοιαζα με κλόουν. Στα τέλη της δεκαετίας των είκοσι ή στις αρχές των τριάντα μου, ο κόσμος έλεγε: «Γερνάει τόσο άσχημα». Το κλειδί είναι να θυμάσαι πώς σε βλέπουν οι άνθρωποι από κοντά. Αλλά τώρα οι άνθρωποι έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα φίλτρα. Οπότε νιώθω ότι ένα γυμνό πρόσωπο είναι σχεδόν η ασφαλέστερη επιλογή".

Διαβάστε ακόμα: Πάμελα Άντερσον: Η σύζυγος του Τόμι Λι περνά στην αντεπίθεση - «Δεν θα νοιαζόσουν, αν πέθαινα»

Πώς θα περιγράφατε τη σχέση σας με το μακιγιάζ τώρα;

"Το μακιγιάζ είναι έκφραση. Τα λόγια είναι η χειρότερη μορφή επικοινωνίας. Χρειάζεται η γλώσσα του σώματος, ο τρόπος που κινείσαι, τα ρούχα και το μακιγιάζ σου – όλα είναι ένας τρόπος επικοινωνίας. Σίγουρα δεν είμαι κατά του μακιγιάζ, αλλά πραγματικά δεν ξέρω ποια τάση θα ακολουθήσω μετά. Μάλλον το «less is more», αλλά θα δούμε.

Αυτό είναι το διασκεδαστικό κομμάτι του να είσαι ηθοποιός. Μόλις έκανα μια ταινία και ήμουν γεμάτη με γκλίτερ. Έφαγα γκλίτερ για πρωινό. Οπότε δεν έχω παρατήσει το μακιγιάζ. Αλλά, καθώς μεγαλώνω, αγκαλιάζω τα αστεία πράγματα που μου συμβαίνουν. Αν το πρόσωπό μου χάνει την ελαστικότητά του ή αν εμφανίζονται κάποιες φακίδες, πρέπει να το διασκεδάζω".

Η αντιγήρανση είναι ένα ψέμα. Γερνάμε ό,τι και να γίνει. Τα πράγματα αλλάζουν και καλύτερα να μπορείς να τα αντιμετωπίζεις με χιούμορ. Είναι, επίσης, δύσκολο να σε βλέπουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να σε αντικειμενοποιούν, κατά κάποιον τρόπο. Είναι καλό να έχεις την αίσθηση του εαυτού σου και να μπορείς να είσαι ο καλύτερος φίλος σου.

Οι εμφανίσεις σας χωρίς μακιγιάζ έχουν γίνει πρωτοσέλιδα. Τι σκέφτεστε σχετικά με όλη αυτή την προσοχή;

"Νομίζω ότι είναι διαφημιστικό κόλπο, είπαν κάποιοι. Είναι απλώς συμβουλές ομορφιάς για να επιβιώσω. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο για να αποδεχτώ τον εαυτό μου. Ως παιδί, ήμουν αρκετά ανασφαλής και βρήκα τρόπους να διαχειριστώ αυτή την ανασφάλεια φορώντας πολύ μακιγιάζ και ενσαρκώνοντας συγκεκριμένους χαρακτήρες. Καθώς μεγάλωνα, ήρθα πιο κοντά στον εαυτό μου και θυμήθηκα τις πρώτες μου σκέψεις και τα συναισθήματά μου.

Δεν προσπαθώ πλέον να είμαι το πιο όμορφο κορίτσι στο δωμάτιο. Δεν χρησιμοποιώ τα ρούχα για να ανταγωνιστώ κάποιον. Θέλω απλώς να νιώθω σαν 5χρονο ή 16χρονο κορίτσι που είναι τυχερό που βρίσκεται σε αυτή την ηλικία. Είναι σημαντικό για μένα να μιλάω μέσα από την καρδιά μου. Η μαμά μου τρομοκρατείται που δεν φοράω μακιγιάζ αυτή τη στιγμή ή που φοράω φορέματα που δεν αναδεικνύουν τη σιλουέτα μου. Μαμά, ξεπέρασέ το".

Ποιος είναι ένας κανόνας ομορφιάς στον οποίο ορκίζεστε;

"Η καλύτερη συμβουλή ομορφιάς είναι να βάζετε τα πράγματα σε σημείο που θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, όπως το σπρέι ενυδάτωσης στο ψυγείο ή οπουδήποτε σας βολεύει. Δεν είμαι το άτομο που κάθεται πάνω από τον νιπτήρα και εφαρμόζει όλα αυτά τα διαφορετικά προϊόντα. Μου αρέσει να έχω τα πράγματα στην τσάντα μου ή το lip balm στο χέρι μου. Πρέπει να φροντίζουμε το δέρμα μας, αλλά να μπορούμε να το κάνουμε εύκολα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου.

Και απλά να είστε εσείς. Δεν θέλω να λέω φράσεις-κλισέ, αλλά είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να θυμάσαι ποιος είσαι και τι θέλεις να δείξεις στον κόσμο. Το να φοράς το τέλειο eyeliner δεν πρόκειται να κάνει κάποιον να σε συμπαθήσει περισσότερο από κάποιον που δεν φοράει. Καθόμουν στις επιδείξεις μόδας και σκεφτόμουν: Θα είμαι σε μια καρέκλα μακιγιάζ για τρεις ώρες; Θα τους αρέσω περισσότερο; Τι θέλω;». Και μου ήρθε η ιδέα. Όλα αυτά τα κατάλαβα κατά τη διάρκεια της ζωής μου. Είπα: «Κανείς δεν πρόκειται να το προσέξει"

Έχετε κάποιο αγαπημένο beauty look σας από το παρελθόν;

"Στο «Baywatch» επέμενα να φορέσω βλεφαρίδες. Ευτυχώς ήταν αδιάβροχες και δεν ξεκολλούσαν στο νερό. Ακόμα και στο «Barb Wire», θυμάμαι ότι πάλεψα για την αγαπημένη μου φίλη Alexis Fogel, την οποία έχασα από καρκίνο του μαστού, αλλά ήταν η καλύτερη μακιγιέζ. Και αγωνίστηκα για να είναι στο «Barb Wire», επειδή ήθελαν να μου κάνει το μακιγιάζ κάποιος άλλος κι εγώ είπα «δεν ξέρω ποιος είναι αυτός». Τώρα ξέρω ποιος είναι, αλλά μου αρέσει να δουλεύω με φίλους και συγγενείς.

Πάντα υπήρχε κάτι για το οποίο έπρεπε να παλέψω, και αυτές είναι οι εμφανίσεις που μου μένουν αξέχαστες. Αυτές που δεν είχα ούτε στιλίστα ούτε τίποτα. Ένας στιλίστας δεν θα με άφηνε να βγω έξω από την πόρτα ούτε με τις μισές από αυτές τις εμφανίσεις. Έβαζα κάποια από τα ρούχα του συζύγου μου, άφηνα τον άντρα μου να με μακιγιάρει και έβγαινα έτσι. Οπότε, οι στιγμές που θυμούνται οι άνθρωποι είναι εκείνες που δεν φοβόμουν τίποτα"

Διαβάστε ακόμα: Η Πάμελα Άντερσον όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Χωρίς ίχνος μακιγιάζ σε glam event στο Λονδίνο (φωτό - βίντεο)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ