Η στιγμή που η Kylie Minogue πίνει μπύρα από ένα παπούτσι - Είναι έθιμο στην Αυστραλία το shoey; (βίντεο)

Viral το στιγμιότυπο!

Ένα από τα πρόσωπα της βραδιάς των Brit Awards ήταν η Kylie Minogue!

Η διάσημη τραγουδίστρια κέρδισε το βραβείο 2024 BRIT Awards Global Icon και εμφανίστηκε live στην φαντασμαγορική τελετή, στην O2 Arena του Λονδίνου.

Να σημειώσουμε ότι η 55χρονη έχει καταγωγή από την Αυστραλία κι εκεί έχουν κάποια ιδιαίτερα έθιμα όπως το shoey ...

Η συνήθεια αυτή συνδέεται με το να πίνεις αλκοόλ από το παπούτσι σου όπως μαρτυράει και το όνομα.

«Έμαθα ότι το να πίνεις μπίρα από ένα παπούτσι είναι έθιμο στην Αυστραλία. Οπότε…θα κάνεις μαζί μου shoey;» , της λέει ο παρουσιαστής, Roman Kemp.

 «Να το κάνω;», απαντάει εκείνη σοκαρισμένη κι ευθύς αμέσως βγάζει τη γόβα της και τσουγκρίζουν τα παπούτσια τους!

Διαβάστε ακόμη: Brit Awards 2024: Σάρωσε στα βραβεία η Raye - Dua Lipa & Kylie Minogue, οι πιο stylish στο κόκκινο χαλί (φωτό-βίντεο)

Η στιγμή αυτή εννοείται έγινε viral κι έκανε το γύρο του διαδικτύου σε δευτερόλεπτα.

Είναι το “shoey” έθιμο από την Αυστραλία;

Η κατανάλωση σαμπάνιας από ένα γυναικείο γοβάκι έγινε ντεκαντάνς σύμβολο στις αρχές του 20ού αιώνα. Η πρακτική αυτή πιστεύεται ότι ξεκίνησε το 1902 στο Everleigh Club, έναν οίκο ανοχής υψηλού επιπέδου στο Σικάγο. Όταν η γόβα μιας χορεύτριας έπεσε στο πάτωμα, ένα μέλος της συνοδείας του πρίγκιπα Ερρίκου της Πρωσίας τη μάζεψε και τη χρησιμοποίησε για να πιει σαμπάνια.

instagram @justjared

Το κατά πόσο όμως είναι ένα “έθιμο” που μπορεί η Αυστραλία να βεβαιώσει την προέλευσή του, δεν αποδεικνύεται. Αγγεία πόσης σε σχήμα μπότας και παπουτσιού που χρονολογούνται από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. έχουν βρεθεί στη Μικρά Ασία, ενώ μεταγενέστερα παραδείγματα έχουν βρεθεί στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία. Πιστεύεται ότι αυτά κατασκευάζονταν επειδή σε ορισμένους πολιτισμούς πίστευαν ότι το να πίνουν από την μπότα ενός ανώτερου αξιωματικού θα έφερνε καλή τύχη στους στρατιώτες.

Η Γερμανία έχει επίσης μια ισχυρή ιστορική παράδοση των Bierstiefel, που είναι τα ποτήρια μπύρας σε σχήμα μπότας, τα οποία αποτελούν μια πιο υγιεινή εκδοχή των πραγματικών μποτών από τις οποίες έπιναν οι Γερμανοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου πριν από τις μάχες για καλή τύχη. Ή σαν καψόνι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ