Αυτοί είναι οι νέοι «Χορν»! Οι 3 ηθοποιοί υποψήφιοι για το βραβείο στη μνήμη του μέγιστου Έλληνα ηθοποιού Δημήτρη Χορν

Τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου, θα αλλάξει για 14η χρονιά χέρια ο σταυρός που φορούσε ο Δημήτρης Χορν, καθώς στο ομώνυμο θέατρο της οδού Αμερικής 10, στις 8 το βράδυ, θα απονεμηθεί σε ειδική εκδήλωση το βραβείο «Δημήτρης Χορν».

Τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου, θα αλλάξει για 14η χρονιά χέρια ο σταυρός που φορούσε ο Δημήτρης Χορν, καθώς στο ομώνυμο θέατρο της οδού Αμερικής 10, στις 8 το βράδυ, θα απονεμηθεί σε ειδική εκδήλωση το βραβείο «Δημήτρης Χορν».



Ο περσινός βραβευθείς, Χάρης Φραγκούλης, θα παραδώσει τον σταυρό σε έναν από τους τέσσερις φετινούς υποψηφίους, οι οποίοι (με αλφαβητική σειρά) είναι οι:

Ιωάννης Καπελέρης για τη συμμετοχή του στο «Supernova» των Φωτεινής Αθερίδου/Βασίλη Μαυρογεωργίου, σε σκηνοθεσία Φωτεινής Αθερίδου/Βασίλη Μαυρογεωργίου (Faust).



Δημήτρης Μοθωναίος για τη συμμετοχή του στις «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου(Θέατρο του Νέου Κόσμου).



Κωνσταντίνος Μπιμπής για τη συμμετοχή του στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» των Κώστα Γάκη/Αθηνάς Μουστάκα/Κωνσταντίνου Μπιμπή, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης).



Γιώργος Χρυσοστόμου (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) για τη συμμετοχή του στο «Mistero Buffo» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες).



Την εκδήλωση της απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής. Για τον Δημήτρη Χορν θα μιλήσει ο Σπύρος Ευαγγελάτος. Στο θεσμό του βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).



Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν. Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή. Ο βραβευθείς πρέπει να είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και να έχει εμφανισθεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια. Τη συνολικότερη οργάνωση - όπως κάθε χρόνο - θα επιμεληθούν ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ