Πέθανε η legend Iris Apfel 102 ετών! - Η μυθιστορηματική ζωή, ο μεγάλος έρωτας & η «καριέρα» μοντέλου στα 80 (φωτό & βίντεο)

 «Το στιλ, νομίζω ότι είναι στο DNA σου. Προϋποθέτει πρωτοτυπία και θάρρος»

Η Iris Apfel ήταν μία πραγματικά θρυλική προσωπικότητα, η οποία "έφυγε" χθες το βράδυ από την ζωή.

Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε από την ατζέντισσα, Lori Sale, μέσω από τον λογαριασμό της Apfel στο Instagram. 
Δεν δόθηκε καμία αιτία θανάτου, ανέφερε το Associated Press.

Δούλευε για χρόνια στον χώρα των υφασμάτων και της διακόσμησης εσωτερικών χώρων και στα 83 της έγινε fashion icon.

Η Apfel γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από τον Samuel και τη Sadye Barrel. Η μητέρα της είχε μια μπουτίκ. Ίσως από εκεί να ξεκίνησαν όλα τα καλλιτεχνικά της ένστικτα!

H Apfel είχε παντρευτεί και ήταν τρελά ερωτευμένη με τον επίσης επιχειρηματία Carl Apfel.

Ήταν 67 χρόνια μαζί!

Δεν είχαν αποκτήσει παιδιά. Δεν ήθελαν λόγω του όγκου δουλειάς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με νταντά.

Η Apfel και ο σύζυγός της Carl είχαν μια εταιρεία κατασκευής υφασμάτων, την Old World Weavers, και ειδικεύονταν σε εργασίες αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων έργων στον Λευκό Οίκο επί έξι διαφορετικών προέδρων των ΗΠΑ. Στους διάσημους πελάτες της Άπφελ συπεριλαμβάνονταν η Estee Lauder και η Greta Garbo.

Ο σύζυγος της Apfel πέθανε το 2015. To fashion icon όμως φανερά συγκινημένο ανέβαζε φωτογραφίες τους μέχρι προσφάτως στο Instagram.

Διαβάστε ακόμα: Η αειθαλής Iris Apfel καλωσόρισε την νέα χρονιά με χρωματιστά μπαλόνια - 102 ετών και συνεχίζει ακαταμάχητη! (φωτό)

Τα σοφά λόγια της Iris μόλις σε ένα λεπτό:

Η θρυλική και ανορθόδοξη καριέρα της

Αφού δούλεψε μια ζωή και αδιαμφισβήτητα πέτυχε ως επιχειρηματίας στο χώρο των υφασμάτων και της διακόσμησης, στα 83 της έγινε fashion icon.

Το στυλ της Iris Apfel είναι αμίμητο ο τρόπος που ντύνεται και συμπληρώνει με αξεσουάρ το μαξιμαλιστικό της ύφος δεν μπορεί κανείς να το ακολουθήσει.

Η φήμη της Apfel εκτοξεύτηκε το 2005, όταν το Ινστιτούτο Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης στη Νέα Υόρκη φιλοξένησε μια έκθεση για εκείνη με τίτλο Rara Avis, που στα λατινικά σημαίνει «σπάνιο πουλί». Το μουσείο είχε συγκλονιστεί από το style της.

«Η πρωτοτυπία της αποκαλύπτεται συνήθως στην ανάμειξη υψηλής και προσιτής μόδας - υψηλή ραπτική Dior με ευρήματα από υπαίθρια αγορά, εκκλησιαστικά άμφια του 19ου αιώνα με παντελόνια Dolce & Gabbana», ανέφερε.

Η ατζέντισσά της πρόσθεσε στη δήλωσή της: «Η συνεργασία μαζί της ήταν τιμή μου. Θα μου λείψουν τα καθημερινά τηλεφωνήματά της, τα οποία υποδεχόταν πάντα με τη γνωστή ερώτηση: "Τι έχεις για μένα σήμερα;».

Η Apfel απολάμβανε τη δημοτικότητά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνοντας σχεδόν τρία εκατομμύρια οπαδούς στο Instagram.

 Στο TikTok, συγκέντρωσε 215.000 οπαδούς, καθώς μιλούσε σοφά για θέματα μόδας και στιλ και προωθούσε πρόσφατες συνεργασίες.

Ήταν οραματίστρια, έβλεπε μόνο μπροστά και έβλεπε επίσης διαφορετικά τον κόσμο.

Σε συνέντευξη είχε αναφέρει: «Μπορείς εύκολα να αγοράσεις ρούχα και να γίνεις μοντέρνος. Το στιλ, νομίζω ότι είναι στο DNA σου. Προϋποθέτει πρωτοτυπία και θάρρος».

«Δεν είμαι όμορφη και δεν θα γίνω ποτέ όμορφη, αλλά αυτό δεν έχει σημασία», είχε πει κάποτε. «Έχω κάτι πολύ καλύτερο. Έχω στυλ».

Αποκαλούσε τον εαυτό της «τυχαίο είδωλο», το οποίο έγινε ο τίτλος ενός βιβλίου που εξέδωσε το 2018 γεμάτο με τα ενθύμια και τις στιλιστικές σκέψεις της.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτή την δυναμική προσωπικότητα με το ιδιαίτερο και μαξιμαλιστικό style που μας έμαθε να κυνηγάμε τα όνειρα μας και ότι η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο.

Διαβάστε ακόμα: Το πολύχρωμο - εκκεντρικό σύμπαν της Iris Apfel στην H & M - Η μεγάλη κυρία της μόδας στα 100 υπογράφει νέα συλλογή ρούχων (φώτο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ